Μαλακά τάκος με γαρίδες, γκουακαμόλε και Pico de gallo
Χρόνος Παρασκευής
30'
Χρόνος Ψησίματος
15'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 8 μέτριες πίτες τορτίγιας (από το κουτί FAJITA MEAL KIT| El Tequito)
- Φυτικό λάδι για το ψήσιμο της πίτας | Vita d’or
- 8 κ.σ. σάλτσα γκουακαμόλε | Snack Day (ή συνταγή #4)
- Ανάμεικτη σαλάτα με μοβ λάχανο
- 24 τεμάχια μέτριες καθαρισμένς γαρίδες | Ocean Sea
- Σάλτσα ντομάτας Pico de gallo (συνταγή #3)
- 4 ροδέλες φρέσκου ανανά, κομμένου σε κυβάκια
- 2 κ.γ. μεξικάνικα μπαχαρικά (από το κουτί FAJITA MEAL KIT| El Tequito)
- 8 κ.σ. σάλτσα φαχίτα (από το κουτί FAJITA MEAL KIT| El Tequito)
- 2 μοσχολέμονα (λάιμ) ή 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες (wedges), για το σερβίρισμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Για τις γαρίδες: Ανακατέψτε τις γαρίδες με τα μεξικάνικα μπαχαρικά, αφού προηγουμένως προσθέσετε 2 κ.σ. λάδι. Στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο και ψήστε τις γαρίδες στους 180°C για 12-15 λεπτά.
- Για τις πίτες: Λίγο πριν το σερβίρισμα, ζεστάνετε τις πίτες σε τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
- Συναρμολόγηση: Αλείψτε την κάθε πίτα με 1-2 κ.σ. γκουακαμόλε και προσθέστε επάνω λίγη σαλάτα.
- Πάνω από τη σαλάτα τοποθετήστε 3 γαρίδες, μετά 1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας Pico de gallo και τον ανανά.
- Στη συνέχεια πασπαλίστε με τα μεξικάνικα μπαχαρικά.
- Τέλος, γαρνίρετε με ένα κομμάτι λάιμ.
- Σερβίρετε αμέσως.