Skip to main content

Μαλακά τάκος με γαρίδες, γκουακαμόλε και Pico de gallo

Μαλακά τάκος με γαρίδες, γκουακαμόλε και Pico de gallo

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

15'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 8 μέτριες πίτες τορτίγιας (από το κουτί FAJITA MEAL KIT| El Tequito)
  • Φυτικό λάδι για το ψήσιμο της πίτας | Vita dor
  • 8 κ.σ. σάλτσα γκουακαμόλε | Snack Dayσυνταγή #4)
  • Ανάμεικτη σαλάτα με μοβ λάχανο
  • 24 τεμάχια μέτριες καθαρισμένς γαρίδες | Ocean Sea
  • Σάλτσα ντομάτας Pico de gallo (συνταγή #3)
  • 4 ροδέλες φρέσκου ανανά, κομμένου σε κυβάκια
  • 2 κ.γ. μεξικάνικα μπαχαρικά (από το κουτί FAJITA MEAL KIT| El Tequito)
  • 8 κ.σ. σάλτσα φαχίτα (από το κουτί FAJITA MEAL KIT| El Tequito)
  • 2 μοσχολέμονα (λάιμ) ή 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες (wedges), για το σερβίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Για τις γαρίδες: Ανακατέψτε τις γαρίδες με τα μεξικάνικα μπαχαρικά, αφού προηγουμένως προσθέσετε 2 κ.σ. λάδι. Στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο και ψήστε τις γαρίδες στους 180°C για 12-15 λεπτά.
  2. Για τις πίτες: Λίγο πριν το σερβίρισμα, ζεστάνετε τις πίτες σε τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Συναρμολόγηση: Αλείψτε την κάθε πίτα με 1-2 κ.σ. γκουακαμόλε και προσθέστε επάνω λίγη σαλάτα.
  4. Πάνω από τη σαλάτα τοποθετήστε 3 γαρίδες, μετά 1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας Pico de gallo και τον ανανά.
  5. Στη συνέχεια πασπαλίστε με τα μεξικάνικα μπαχαρικά.
  6. Τέλος, γαρνίρετε με ένα κομμάτι λάιμ.
  7. Σερβίρετε αμέσως.