Μπισκότα με μέλι, πορτοκάλι και αμύγδαλο
Χρόνος Παρασκευής
20'
Χρόνος Ψησίματος
20'
Μερίδες
24
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 24 μπισκότα των 20 γραμμαρίων
- 235γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νώμα
- 70γρ. αμύγδαλα ανάλατα, Alesto
- 30γρ. καστανή ζάχαρη, Belbake
- 125γρ. βούτυρο ανάλατο κομμένο σε μικρά κομμάτια, Milbona
- 60γρ. μέλι, νώμα
- ½ κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
- ½ κ.γ. αλεσμένη κανέλα, Kania
- ¼ κ.γ. αλεσμένο γαρίφαλο
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ¼ κ.γ. αλάτι, Κυπάρι
- 1 κ.σ. (5γρ.) κονιάκ, Majestat
Στόλισμα
- 24γρ. αμύγδαλα (24 τεμάχια), Alesto
- Ρευστό μέλι για το άλειμμα, Γλυκάνθη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τη ζύμη:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170οC και στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
- Τοποθετήστε το αλεύρι, τα 70γρ. αμύγδαλα και τη ζάχαρη σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και αλέστε τα καλά.
- Ακολούθως τοποθετήστε μέσα στον κάδο όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και ζυμώστε. Το μείγμα θα πρέπει να ξεκολλά από τα χέρια.
- Μαζέψτε το μείγμα με τα χέρια και πλάστε σε μικρές μπάλες των 20γρ. Τοποθετήστε τα μπαλάκια επάνω στο λαδόχαρτο αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
- Πιέστε τα ελαφρά με τις παλάμες και τοποθετήστε επάνω ένα αμύγδαλο.
- Ψήστε στους 170°C για 20 λεπτά.
- Αφού ψηθούν αλείψτε τα με μέλι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
- Αφήστε να κρυώσουν και φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο.