Skip to main content

Πάβλοβα από ρεβιθόζουμο “aquafava”

Πάβλοβα από ρεβιθόζουμο “aquafava”

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

90'

Μερίδες

6

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη μαρέγκα/ 6 μαρέγκες των 10 εκατοστών ή μια μεγάλη 20 εκατοστών

  • ½ φλ. (120γρ.) ζουμί από ψημένα ρεβίθια, ΕΠΙΛΟΓΗΣ
  • ½ κ.γ. λεμόνι ή λευκό ξίδι, Pason
  • 1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική, Belbake
  • 1 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού (corn flour), κοσκινισμένο
  • ½ φακελάκι βανίλια, Belbake

 

Επιπλέον υλικά

  • Χτυπημένη κρέμα γάλακτος, Milbona
  • Φρέσκα εποχιακά φρούτα της επιλογής σας, κομμένα σε φέτες (φράουλες, ροδάκινα)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για το ρεβιθόζουμο “aquafava”:

  1. Μουλιάστε τα ρεβίθια από την προηγούμενη νύκτα σε κοχλαστό νερό. Πετάξτε το νερό που μουλιάσατε και ξεπλύνετε καλά.
  2. Βάλτε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα και προσθέστε νερό που τα καλύπτει 3 δάκτυλα. Βράστε μέχρι να μαλακώσουν και ψηθούν τα ρεβίθια.
  3. Σουρώστε τα ρεβίθια και κρατήστε ½ φλιτζ. νερό (120γρ.). Αυτό είναι το ρεβιθόζουμο (aquafava) που χρειάζεστε.
  4. Αφού κρυώσει, σιγουρευτείτε πως η πυκνότητα του υγρού θα είναι σαν αυτή του ασπραδιού.
  5. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε το νερό (ζουμί) από μια κονσέρβα με ψημένα ρεβίθια.

 

Για τη μαρέγκα:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 135°C (μετά θα χαμηλώσετε τη θερμοκρασία). Στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
  2. Χτυπήστε στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα με το σύρμα, το ζουμί με τον χυμό λεμόνι έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Θα χρειαστεί περίπου 6 λεπτά.
  3. Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και ρίξτε σιγά-σιγά τη ζάχαρη.
  4. Ανεβάστε ξανά την ταχύτητα και χτυπήστε μέχρι να γυαλίσει το μείγμα (περίπου 3 λεπτά).
  5. Ρίξτε μέσα το άμυλο καλαμποκιού και τη βανίλια, και ανακατέψτε για ακόμη 30 δευτερόλεπτα.
  6. Με μια ευλύγιστη κουτάλα (μαρίζα), μεταφέρετε τη μαρέγκα σε μια σακούλα κορνέ με φαρδιά, αστερωτή μύτη και σχηματίστε πάνω σε λαδόκολλα κύκλους διαμέτρου 10 εκ.
  7. Τοποθετήστε το ταψί στον φούρνο και ΑΜΕΣΩΣ χαμηλώστε τον φούρνο στους 120°C.
  8. Ψήστε στους 120°C για 1 ½ ώρα.

 

Όταν οι μαρέγκες κρυώσουν, γεμίστε τις με κουταλιές από τη χτυπημένη κρέμα και τα φρέσκα εποχιακά φρούτα της επιλογής σας.