Skip to main content

Παστέλ ντε νάτα «Pastéis de Nata»

Παστέλ ντε νάτα «Pastéis de Nata»

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

25

Χρόνος Ψησίματος

30'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • ½ (425γρ.) συσκευασία έτοιμη ανοιγμένη σφολιάτα (διαστάσεων 40×32 εκ.) kardis

Για την κρέμα

  • 400γρ. γάλα φρέσκο
  • 100γρ. λευκή ζάχαρη, Belbake
  • 3 κρόκοι αυγών, νώμα
  • 1 κ.σ.(κοφτή) άμυλο καλαμποκιού (corn flour)
  • ½ φακελάκι βανίλια σκόνη ή 1 κ.γ. πάστα βανίλιας
  • 1/3 κ.γ. κανέλα σε σκόνη, kania

 

Για τη γαρνιτούρα/ σερβίρισμα

  • Ζάχαρη άχνη και κανέλα σε σκόνη (όσο χρειαστεί)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για την κρέμα

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα τοποθετήστε το γάλα και τη ζάχαρη.
  2. Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε με το σύρμα τους κρόκους μαζί με το corn flour, τη βανίλια και την κανέλα μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
  3. Στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα του γάλακτος μέσα στους κρόκους και ανακατέψτε καλά.
  4. Σουρώστε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα που βράσατε το γάλα.
  5. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε για μισό λεπτό.

 

Για τη ζύμη

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Βουτυρώστε ή λαδώστε μια φόρμα με 12 θήκες για cupcakes ή μάφινς.
  2. Σε μια επιφάνεια εργασίας ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας. Χρησιμοποιώντας ένα πλάστη, ανοίξτε το φύλλο ελαφρώς.
  3. Στη συνέχεια κόψτε το φύλλο με ένα ποτήρι ή κουπάτ (10-12 εκατοστά).
  4. Μεταφέρετε τη σφολιάτα στη βουτυρωμένη φόρμα. Πιέστε τη ζύμη στα τοιχώματα και τρυπήστε με ένα πιρούνι.
  5. Στη συνέχεια μοιράστε το μείγμα με το γάλα σε όλες τις θήκες.
  6. Ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρέμα.
  7. Αφαιρέστε τα γλυκά από τις φόρμες.
  8. Σερβίρετε (πασπαλίστε) με ζάχαρη άχνη και κανέλα.