Skip to main content

Πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι

Πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

180'

Χρόνος Ψησίματος

25'

Μερίδες

8

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος
  • 50γρ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 50γρ. ζάχαρη, Belbake
  • 15γρ.συμπυκνωμένο γαλατάκι 7,5% λιπαρά (1 συσκευσία), Milbona
  • 1 μέτριο αυγό (50γρ.)
  • 1 κ.γ. βανίλια, Belbake
  • ½ κ.γ. baking powder, Belbake
  • ½ κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
  • ½ κ.γ. κανέλα, Kania

 

Για την επάλειψη

  • Κρόκο από ένα μεγάλο αυγό

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.
  2. Ζυγίστε το κάθε μπισκότο σε 50γρ. και πλάστε σε στενόμακρο κορδόνι 18 εκατοστών.
  3. Τυλίξτε το και από τις δύο πλευρές μέχρι να έχετε το σχήμα “S”.
  4. Αλείψτε τα μπισκότα με τον κρόκο.
  5. Ψήστε στους 180°C για 20 λεπτά σε ταψί με λαδόχαρτο.