Πιλάφι Ατζέμ
Χρόνος Παρασκευής
20'
Χρόνος Ψησίματος
30'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 200γρ. ψαχνό βοδινό (μαλακό κρέας), κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 50γρ. φιδέ, Combino
- 300γρ. ρύζι parboiled, νώμα
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλας, Kania
- 1 φύλλο δάφνης
- 700ml ζεστό ζωμό βοδινό
- 50γρ. σταφιδάκια, νώμα
- 50γρ. πινόλια (κουκουνάρια) ή χαλεπιανό χοντροκομμένο
- 1 κ.γ. πιπέρι, νώμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε το κρέας. Αφού ροδίσει καλά, αφαιρέστε το σε ένα μπολ.
- Στην ίδια κατσαρόλα που σοτάρατε το κρέας, προσθέστε ακόμη μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
- Αφού ροδίσει καλά το κρεμμύδι, προσθέστε μέσα τον φιδέ και σοτάρετε για ένα λεπτό.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι, την κανέλα και τη δάφνη και σοτάρετε για ακόμη ένα λεπτό.
- Τέλος ρίξτε μέσα το ζωμό, το κρέας που σοτάρατε πριν, τα σταφιδάκια, τους ξηρούς καρπούς και το πιπέρι.
- Ανακατέψτε καλά και χαμηλώστε τη φωτιά.
- Μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε για 12-14 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
- Όταν ψηθεί το ρύζι, σκεπάστε με καθαρό ρούχο κουζίνας.