Πράσινο κάρυ κοτόπουλο
Χρόνος Παρασκευής
10'
Χρόνος Ψησίματος
20'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ.σ. λάδι, Vita d’or
- 1 κρεμμύδι ξηρό (λευκό ή κόκκινο) ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. πράσινη πάστα κάρι, Vitasia
- 400γρ. γάλα ή κρέμα καρύδας, Vitasia
- 500γρ. μηροί κοτόπουλο κομμένοι σε λωρίδες, Του Χασάπη
- 100γρ. πράσινα φασόλια, κομμένα σε κομμάτια 3 εκατοστών, Green Grocer’s
- 1 κ.σ. σάλτσα ψαριού
- 1 κ.σ. χυμό λάιμ
- 1 κ.γ. τριμμένο ξύσμα λάιμ
- 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη, Belbake
- Φρέσκα φύλλα κόλιανδρο
Πράσινη πάστα κάρι
- 1 κ.σ. κόλιαντρο
- 2 κ.γ. σπόρους κύμινου
- 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
- 2 κ.γ. πάστα γαρίδας
- 8 μεγάλες πράσινες πιπεριές
- 5 κόκκινα κρεμμύδια
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 5εκ. φρέσκο τζίντζερ
- 1 φλ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
- 6 φύλλα καφίρ
- 3 λεμονόχορτα
- 2 κ.γ. ξύσμα λάιμ
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. λάδι
Συνοδευτικό ρύζι γιασεμί
- 1 φλ.ρύζι γιασεμιού, Golden Sun
- 1 1/3 φλ. νερό
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ βάζουμε 1 κ.σ. λάδι και αφού κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πάστα του πράσινου κάρυ για ένα λεπτό.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και βράζουμε για 3 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Λίγο πριν ψηθεί το κοτόπουλο προσθέτουμε τα φασολάκια και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Τέλος προσθέτουμε τη σάλτσα ψαριού, τον χυμό λάιμ, το ξύσμα και τη ζάχαρη.
- Πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε με το συνοδευτικό ρύζι.
Συνοδευτικό ρύζι γιασεμί
- Ξεπλύνετε καλά το ρύζι με κρύο νερό μέχρι να φύγει το άμυλο και βγει το νερό καθαρό.
- Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι επάνω σε μια λεκάνη και αφήστε το να στραγγίσει.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 1 1/3 φλιτζάνια νερό και το αλάτι.
- Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε και χαμηλώστε τη φωτιά.
- Αφήστε για 9-10 λεπτά μισό-σκεπασμένο. Μην ανακατέψετε το ρύζι.
- Ακολούθως, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα για 5-7 λεπτά.
- Πριν σερβίρετε σπάστε το ρύζι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει και να φύγει ο ατμός.