Σαλάτα Niçoise
Χρόνος Παρασκευής
20'
Χρόνος Ψησίματος
-
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 16 μικρές μαύρες ελιές Niçoise
- 4 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε σφήνες ή ντοματίνια κομμένα στα δύο
- 2 αγγουράκια
- 320γρ. τόνο (2 συσκευασίες), Nixe
- 1 συσκευασία μαρούλι, Η Κουζίνα μου
- 10 φύλλα βασιλικό, κομμένα με το χέρι
- 8 φιλέτα αντζούγιας, Nixe
- 4 βραστά αυγά (ψημένα για 8 λεπτά), κομμένα στη μέση
Για το ντρέσιγκ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5 φύλλα βασιλικό, κομμένα με το χέρι
- 2 φιλέτα αντζούγιας, Nixe
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
- 1 κ.σ. κόκκινο ξίδι, Pason
- 1 κ.σ. μουστάρδα, Kania
- 100ml ελαιόλαδο από τη συσκευασία του τόνου
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για το ντρέσινγκ
- Πολτοποιήστε το σκόρδο, τον βασιλικό, την αντζούγια, την πρέζα αλάτι και το πιπέρι.
- Αναμείξτε με κόκκινο ξίδι και μουστάρδα.
- Σιγά σιγά προσθέστε το ελαιόλαδο μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Για τη σαλάτα
- Σε ένα μπολ αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί με το ντρέσινγκ εκτός από τα αυγά και την αντζούγια. Αφήστε 2 κ.σ. ντρέσινγκ για τα αυγά.
- Τοποθετήστε τα αυγά γύρω από μια πιατέλα. Στην μέση τοποθετήστε τη σαλάτα και από πάνω τις αντζούγιες.
- Περιχύστε τα αυγά με το ντρέσινγκ που κρατήσατε και σερβίρετε αμέσως.