Skip to main content

Σουβλάκια Μαυριτανίας “Pinchos Morunos”

Σουβλάκια Μαυριτανίας “Pinchos Morunos”

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

120'

Χρόνος Ψησίματος

15'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρινάδα

  • 500γρ. κοτόπουλο μπούτι κομμένο για σουβλάκι, Του Χασάπη
  • Χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.γ. κύμινο αλεσμένο, Kania
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο αλεσμένο
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα, Kania
  • 1 κ.γ κουρκουμά, Kania
  • 1 κ.γ. ρίγανη, Kania
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. κανέλα αλεσμένη, Kania

 

Επιπλέον υλικά

  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι για το ψήσιμο, Vita dor
  • 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες, για το σερβίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Περνάμε το κοτόπουλο στα ξυλάκια για σουβλάκι.
  2. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά της συνταγής για δυο ώρες τουλάχιστον.
  3. Βάζουμε ένα τηγάνι του γκριλ σε δυνατή φωτιά να κάψει. Αλείβουμε με ένα πινέλο ή χαρτί την επιφάνεια με φυτικό λάδι.
  4. Ψήνουμε τα σουβλάκια γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές.
  5. Σερβίρουμε με λεμόνι κομμένο σε μοίρες.