Skip to main content

Σουβλάκια Μαυριτανίας (“Pinchos Morunos”)

Σουβλάκια Μαυριτανίας (“Pinchos Morunos”)

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

120'

Χρόνος Ψησίματος

15'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρινάδα

  • 500 γρ. κοτόπουλο μπούτι, κομμένο για σουβλάκι | Του Χασάπη
  • Χυμός και ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο | ΕΥ
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 κ.γ. κύμινο, αλεσμένο | Kania
  • 1 κ.γ. κόλιανδρος, αλεσμένος
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα | Kania
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς |Kania
  • 1 κ.γ. ρίγανη |Kania
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι | Kania
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. κανέλα, αλεσμένη | Kania

 

Επιπλέον υλικά

  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι (για το ψήσιμο) | Vita dor
  • 1 λεμόνι κομμένο σε μοίρες (για το σερβίρισμα)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Περνάμε το κοτόπουλο στα ξυλάκια για σουβλάκι.
  2. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά της συνταγής για 2 ώρες τουλάχιστον.
  3. Βάζουμε ένα τηγάνι του γκριλ σε δυνατή φωτιά να κάψει. Αλείφουμε (με ένα πινέλο ή χαρτί) την επιφάνειά του με φυτικό λάδι.
  4. Ψήνουμε τα σουβλάκια γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές.
  5. Σερβίρουμε με λεμόνι κομμένο σε μοίρες.