Skip to main content

Στιφάδο με λουκάνικο Κάλντο Βέρντε «Caldo Verde»

Στιφάδο με λουκάνικο Κάλντο Βέρντε «Caldo Verde»

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

20

Χρόνος Ψησίματος

30'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, νώμα
  • 1 λουκάνικο αέρος (12 εκατοστών) chouriço (ή άλλο λουκάνικο), κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ½ κ.γ. πιπέρι, νώμα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι (ή όσο χρειάζεται)
  • 3 μέτριες πατάτες (500γρ.) αποφλοιωμένες, κομμένες σε φέτες
  • 200γρ. λαχανίδα (kale), χωρίς στέλεχος, χοντροκομμένη
  • 1 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
  • Ψωμί από καλαμπόκι «broa» (ή άλλο ψωμί), για το σερβίρισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίξτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το λουκάνικο. Αφού ροδίσει καλά, αφαιρέστε το σε ένα μπολ.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα που σοτάρατε το λουκάνικο, προσθέστε ακόμη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
  3. Αφού ροδίσει καλά το κρεμμύδι, προσθέστε μέσα το σκόρδο, την πάπρικα και το πιπέρι και σοτάρετε για ένα λεπτό.
  4. Στη συνέχεια, προσθέστε την πατάτα και σοτάρετε για ακόμη ένα λεπτό.
  5. Τέλος, ρίξτε μέσα νερό ή ζωμό, ανακατέψτε καλά και χαμηλώστε τη φωτιά.
  6. Μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε για 12-14 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί πολύ καλά η πατάτα.
  7. Όταν ψηθεί η πατάτα, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιήστε τη με το ειδικό εργαλείο για τις πατάτες πουρέ. Στο στιφάδο θα πρέπει φαίνονται τα κομμάτια της πατάτας (να μην είναι πουρέ πατάτας).
  8. Τέλος τοποθετήστε τη σούπα πίσω στη εστία και προσθέστε μέσα τη λαχανίδα και το λουκάνικο.
  9. Βράστε για ακόμη πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  10. Σερβίρετε με φρυγανισμένο καλαμποκένιο ψωμί ή άλλο ψωμί .