Skip to main content

Φιλέτο στρουθοκάμηλου σε σάλτσα αχλαδιού και κόκκινο κρασί

Φιλέτο στρουθοκάμηλου σε σάλτσα αχλαδιού και κόκκινο κρασί

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

20'

Μερίδες

3

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 3 άτομα

  • 1 συσκευασία (3 στήθη) φιλέτα στρουθοκάμηλου, Deluxe
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, Deluxe

 

Υλικά για τη σάλτσα

  • ½ κ.σ. φυτικό λάδι, Vita d’or
  • 3 κ.σ μπράντυ, Majestat
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 150γρ. ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο, Deluxe
  • 1 μεγάλο αχλάδι καθαρισμένο και τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο (για το τελείωμα), Milbona
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι ή πουλερικά, Deluxe
  • Φρέσκο ​μαϊντανό ψιλοκομμένο ανακατεμένο με θυμάρι ή δεντρολίβανο για το γαρνίρισμα

 

Για το σερβίρισμα

  • κρέμα βαλσάμικο, Deluxe

 

Συνοδευτικό κόκκινο λάχανο

  • 50γρ. βούτυρο, MILBONA
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 400γρ. κόκκινο λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100ml νερό (ή όσο χρειαστεί)
  • 50ml γλυκό κόκκινο κρασί όπως κουμανταρία ή μαυροδάφνη
  • 2 κ.σ. ξύδι μηλίτη, Deluxe
  • 1 τεμάχιο αστεροειδή γλυκάνισο, Belbake
  • ανάμεικτα μπαχαρικά, Deluxe
  • 1 γεμάτη κ.σ. μαρμελάδα φράουλας, Maribel

 

Πατάτες ογκρατέν

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτo (4 τεμάχια) πατάτες ογκρατέν (μανιτάρια ή μπρόκολο), DELUXE

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για την προετοιμασία του κρέατος:

  1. Αποψύξτε πλήρως το προϊόν και αφαιρέστε τη συσκευασία.
  2. Τοποθετήστε τα φιλέτα σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και τραβήξτε τα περιττά υγρά.
  3. Αφαιρέστε το χαρτί κουζίνας και καρυκέψτε τα καλά.
  4. Ετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά.

 

Προετοιμασία για τη σάλτσα / τελείωμα:

  1. Ζεστάνετε μισή κουταλιά φυτικό λάδι σε βαθύ τηγάνι.
  2. Προσθέστε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το αλάτι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί.
  3. Προσθέστε μέσα και τα φιλέτα και ροδίστε τα από κάθε πλευρά.
  4. Όταν ροδίσουν προσθέστε το μπράντυ και ανάψτε προσεκτικά με ένα αναπτήρα.
  5. Ακολούθως προσθέστε το κρασί, το ξύδι και το αχλάδι. Αφήστε να ελαττωθεί η σάλτσα μέχρι τα ¾ της.
  6. Για να γλασάρει η σάλτσα προσθέστε μια κουταλιά ανάλατο βούτυρο και δυναμώστε τη φωτιά μέχρι να γλασάρει η σάλτσα (να γίνει σαν σιρόπι). Παράλληλα καρυκέψτε τη σάλτσα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι εάν χρειάζεται.
  7. Βγάλτε το τηγάνι εκτός φωτιάς και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  8. Όταν ξεκουραστεί το κρέας σερβίρετε με τη σάλτσα, γαρνίρετε με το γλάσο βαλσάμικο και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ανακατεμένο με θυμάρι ή δεντρολίβανο.

Συνοδευτικό κόκκινο λάχανο

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε μέσα όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε με ένα καπάκι.
  2. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το λάχανο να μαλακώσει (15 λεπτά περίπου). Ανά διαστήματα ανακατέψτε και ελέγξτε εάν υπάρχει αρκετό υγρό.
  3. Αφού μαλακώσει το λάχανο αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε τη μαρμελάδα. Αφήστε να εξατμιστούν τα υγρά.

 

Πατάτες ογκρατέν

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C αέρα.
  2. Τοποθετήστε τις πατάτες πάνω σε ταψί στρωμένο σε λαδόχαρτο.
  3. Ψήστε για 25 λεπτά.