Φλογέρες σφολιάτας με κολοκύθα πουρέ και παρμεζάνα
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
24
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- ½ φύλλο σφολιάτας, Καρδίς
- 50γρ. κολοκύθα ψημένη (από τη συνταγή #1)
- ½ κ.γ. σκόνη κάρυ, Kania
- 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά αλεσμένη, Kania
- ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
- 1 χτυπημένο αβγό για το άλειμμα
- 30γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη, Lovilio
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόχαρτο και προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μπλέντερ προσθέστε μέσα την ψημένη κολοκύθα μαζί με την πάπρικα, τo κάρυ και το πιπέρι.
- Επάνω σε μια σανίδα κοπής τοποθετήστε ένα φύλλο σφολιάτας.
- Αλείψτε τη μισή επιφάνεια της σφολιάτας με την πάστα της κολοκύθας.
- Διπλώστε το μισό φύλλο σφολιάτας πάνω από την πάστα.
- Ακολούθως κόψτε το κάθε κομμάτι σε 12 μπαστούνια λωρίδες με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με έναν κόπτη πίτσας.
- Πάρτε τις λωρίδες στα χέρια σας και περιστρέψτετις να μοιάζουν σαν στριφτά μακαρόνια (βίδες).
- Τοποθετήστε τιςστοταψί με λαδόχαρτο, πιέζονταςτις άκρες.
- Αλείψτε με αυγό και πασπαλίστε με παρμεζάνα.
- Ψήστε για 12 λεπτά στους 200°C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.