Φρικασέ με λευκό ψάρι
Χρόνος Παρασκευής
25'
Χρόνος Ψησίματος
25'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για το φρικασέ
- 300 γρ. λευκό ψάρι (μπακαλιάρος, γλώσσα ή πανγκάσιους) | Ocean Sea
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο| ΕΥ
- 1 μικρό πράσο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 125 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο (ή άλλα μανιτάρια) κομμένα σε φέτες
- 2 κ.σ. μηλόξιδο | Deluxe
- 1 κύβος ζωμού λαχανικών | Kania
- 1 λίτρο νερό
- 1 μέτριο καρότο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 50 γρ. ρύζι καρολίνα | νώμα
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων | Deluxe
- 6 φύλλα μαρούλι (romaine) καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. ξερή ρίγανη ή θυμάρι | νώμα
- 1 κ.γ. πιπέρι | Kania
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
- 1 κ.σ. ταχίνι ακατέργαστο | γλυκάνθη
Για τη γαρνιτούρα
- 2 κ.σ. άνηθος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | ΕΥ
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε μία σανίδα κοπής, χοντροκόψτε το ψάρι. Τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
- Ζεστάνετε μία μέτρια κατσαρόλα και ρίξτε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το πράσο και σοτάρετε για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Ακολούθως προσθέστε το σκόρδο και, μόλις βγάλει τα αρώματά του, προσθέστε και τα μανιτάρια. Σβήστε με μηλόξιδο και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί στο μισό.
- Προσθέστε το ψάρι, το νερό και τον ζωμό λαχανικών.
- Μόλις βράσει το ζουμί, προσθέστε όσο αλάτι επιθυμείτε, το ρύζι, το καρότο, και ανακατέψτε μία φορά, χαμηλώνοντας παράλληλα τη φωτιά.
- Αφού ψηθεί το ρύζι (περίπου 10 λεπτά), προσθέστε το μαρούλι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ρίγανη και το μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε ελαφρώς.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ βάλτε τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το καλαμποκάλευρο, και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέστε το μείγμα στην κατσαρόλα, ώστε να δέσει το φρικασέ.
Για τη γαρνιτούρα: Σερβίρετε τη σούπα σε βαθύ πιάτο και πασπαλίστε με άνηθο ή μαϊντανό και μαύρο πιπέρι. Γαρνίρετε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.