Φριτάτα με τυρί και καπνιστό σολομό
Χρόνος Παρασκευής
10'
Χρόνος Ψησίματος
20'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για μια φριτάτα 20 εκ.
- 6 μέτρια αυγά, νώμα
- 4 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ
- Αλάτι, νώμα
- Πιπέρι, Kania
- ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη, νώμα
- 1 μικρό κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 60γρ. τυρί Grana Padano σε νιφάδες, Lovilio
- 1 χούφτα (περίπου 10) ντοματίνια
- 4 φέτες καπνιστό σολομό, Ocean Sea
Για το σερβίρισμα
- Στραγγιστό γιαούρτι ή ξινόκρεμα, νώμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Παίρνουμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή ή ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 20-22 εκατοστών (που μπαίνει στον φούρνο). Στρώνουμε τη βάση του σκεύους με λαδόχαρτο το οποίο κόψαμε και αυτό στρογγυλό.
- Σε ένα μέτριο μπολ κτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το γάλα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
- Αφού κτυπηθούν καλά τα αυγά προσθέτουμε μέσα στο μείγμα όλα τα υλικά εκτός τα ντοματίνια και τον καπνιστό σολομό. Ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος με το λαδόχαρτο και προσθέτουμε πάνω ομοιόμορφα τα ντοματίνια.
- Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι η φριτάτα μας να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 3-4 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Αφαιρούμε το λαδόχαρτο και κόβουμε σε 4 κομμάτια.
- Τοποθετούμε πάνω από κάθε κομμάτι μια φέτα καπνιστό σολομό.
- Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.