Skip to main content

Φριτάτα με τυρί και καπνιστό σολομό

Φριτάτα με τυρί και καπνιστό σολομό

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

20'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για μια φριτάτα 20 εκ.

  • 6 μέτρια αυγά, νώμα
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ
  • Αλάτι, νώμα
  • Πιπέρι, Kania
  • ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη, νώμα
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 60γρ. τυρί Grana Padano σε νιφάδες, Lovilio
  • 1 χούφτα (περίπου 10) ντοματίνια
  • 4 φέτες καπνιστό σολομό, Ocean Sea

 

Για το σερβίρισμα

  • Στραγγιστό γιαούρτι ή ξινόκρεμα, νώμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Παίρνουμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή ή ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 20-22 εκατοστών (που μπαίνει στον φούρνο). Στρώνουμε τη βάση του σκεύους με λαδόχαρτο το οποίο κόψαμε και αυτό στρογγυλό.
  3. Σε ένα μέτριο μπολ κτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το γάλα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
  4. Αφού κτυπηθούν καλά τα αυγά προσθέτουμε μέσα στο μείγμα όλα τα υλικά εκτός τα ντοματίνια και τον καπνιστό σολομό. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος με το λαδόχαρτο και προσθέτουμε πάνω ομοιόμορφα τα ντοματίνια.
  6. Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι η φριτάτα μας να  φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
  7. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 3-4 λεπτά να ξεκουραστεί.
  8. Αφαιρούμε το λαδόχαρτο και κόβουμε σε 4 κομμάτια.
  9. Τοποθετούμε πάνω από κάθε κομμάτι μια φέτα καπνιστό σολομό.
  10. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.