Ψωμί Chapati
Χρόνος Παρασκευής
30'
Χρόνος Ψησίματος
20'
Μερίδες
12
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι ολικής, νώμα
- 250γρ. χλιαρό νερό
- 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο για το σερβίρισμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Μέθοδος παρασκευής
- Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε το νερό με το αλάτι και ανακατέψτε όλα τα υλικά με ένα πιρούνι.
- Ακολούθως τοποθετήστε την σε έναν πάγκο εργασίας και ζυμώστε για 5 λεπτά με τα χέρια σας μέχρι να γίνει μαλακή και να μην κολλά στα χέρια.
- Χωρίστε και πλάστε τη ζύμη σε μικρές μπάλες (στο μέγεθος ενός lime/55γρ.).
- Ξεκουράστε τη ζύμη για 15 λεπτά, σκεπασμένη με μια πετσέτα κουζίνας.
- Παράλληλα λιώστε 2 κουταλιές της σούπας σε ένα μικρό τηγανάκι.
- Στη συνέχεια, πασπαλίστε τον πλάστη με αλεύρι και ανοίξτε τα μπαλάκια ζύμης σε πίτες 15 εκατοστών την κάθε μια.
- Ζεστάνετε καλά ένα τηγάνι γκριλ και μετά χαμηλώστε τη φωτιά.
- Ξεκινήστε το ψήσιμο τινάζοντας καλά τις πίτες από το περιττό αλεύρι. Ψήστε την κάθε πίτα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείψτε με το λιωμένο βούτυρο λίγο πριν να σερβίρετε.