Ψωμί Naan με γιαούρτι
Χρόνος Παρασκευής
30'
Χρόνος Ψησίματος
15'
Μερίδες
3
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 3 ψωμιά των 125 γρ.
- 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, Χρυσός Μύλος
- 200γρ. γιαούρτι χωριάτικο*, ΓΑΛΠΟ
- 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.γ. baking powder, Belbake
*Αν χρησιμοποιήσετε στραγγιστό γιαούρτι, προσθέστε λιγότερο αλεύρι.
Λιωμένο βούτυρο με αρωματικά (προαιρετικά)
Μπορούμε να αρωματίσουμε 2 κ.σ. βούτυρο με όλα τα αρωματικά: μαϊντανό, κόλιανδρο, σκόρδο κ.α.
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά με ένα πιρούνι.
- Ακολούθως τοποθετήστε την σε έναν πάγκο εργασίας και ζυμώστε για 5 λεπτά με τα χέρια σας μέχρι να γίνει μαλακή και να μην κολλά στα χέρια.
- Χωρίστε τη ζύμη σε 3 κομμάτια και πλάστε το κάθε κομμάτι σε μια μπάλα.
- Ξεκουράστε τη ζύμη για 15 λεπτά, σκεπασμένη με μια πετσέτα κουζίνας.
- Στη συνέχεια, πασπαλίστε τον πλάστη με αλεύρι και ανοίξτε τα μπαλάκια ζύμης σε πίτες.
- Ζεστάνετε καλά ένα τηγάνι γκριλ και ξεκινήστε το ψήσιμο τινάζοντας καλά τις πίτες από το περιττό αλεύρι. Ψήστε την κάθε πίτα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προαιρετικά με ένα πινέλο, αλείψτε με το αρωματισμένο λιωμένο βούτυρο λίγο πριν να σερβίρετε.