Ανάμεικτη σαλάτα με τυρί «Tête de Moine ”, προσιούτο και γλυκό κάστανο
Χρόνος Παρασκευής
30'
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία (200γρ.) ανάμεικτη σαλάτα iceberg με καρότο
- 100γρ. Tête de Moine, Deluxe ή άλλο κίτρινο τυρί
- 100γρ. πεκάνς, Alesto
- 1 πράσινο κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες κατά μήκος, με τον αποφλοιωτή
- ½ μικρή κουλούμπρα, κομμένη σε σπιρτόξυλα
- 1 καρότο κομμένο σε σπιρτόξυλα
- 100γρ. ρόδι
- 1 κόκκινο γκρέιπφρουτ κομμένο σε μοίρες
- 8 φέτες προσιούτο, Deluxe
- 100γρ. κρουτόν ή κριτσίνια, νώμα
- 8 τεμάχια γλυκό κάστανο, Deluxe
Για τη βινεγκρέτ μελιού με ρόδι:
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο, Deluxe
- 2 κ.σ. ξύδι με ρόδι, Deluxe
- 1 κ.γ. μέλι, νώμα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Deluxe
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Τοποθετούμε τη σαλάτα σαν ένα στεφάνι σε μια μεγάλη πιατέλα.
- Κόβουμε τα λαχανικά σε διάφορα σχήματα.
- Τυλίγουμε το προσιούτο σαν τριαντάφυλλο. Εναλλακτικά ψήνουμε τη μισή ποσότητα προσιούτο στον φούρνο για να γίνει πιο τραγανό.
- Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ.
- Γαρνίρουμε τη σαλάτα με κρουτόνια, το τυρί, το ρόδι, το γλυκό κάστανο και τα λαχανικά σε σχήματα.
- Περιχύνουμε με βινεγκρέτ λίγο πριν σερβίρουμε.