Ανάμεικτη σαλάτα με τυρί Tête de Moine, προσούτο και γλυκό κάστανο

Χρόνος Παρασκευής
30'

Χρόνος Ψησίματος
0'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία (200 γρ.) ανάμεικτη σαλάτα iceberg με καρότο
- 100 γρ. τυρί | Tête de Moine, Deluxe (ή άλλο κίτρινο τυρί)
- 100 γρ. πεκάν | Alesto
- 1 πράσινο κολοκύθι κομμένο κατά μήκος σε λεπτές φέτες με τον αποφλοιωτή
- ½ μικρή κουλούμπρα κομμένη σε σπιρτόξυλα
- 1 καρότο κομμένο σε σπιρτόξυλα
- 100 γρ. ρόδι
- 1 κόκκινο γκρέιπφρουτ κομμένο σε μοίρες
- 4 φέτες προσούτο | Deluxe
- 100 γρ. κρουτόν ή κριτσίνια | νώμα
- 8 τεμάχια γλυκό κάστανο | Deluxe
Για τη βινεγκρέτ μελιού με ρόδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο | Deluxe
- 2 κ.σ. ξίδι με ρόδι | Deluxe
- 1 κ.γ. μέλι | νώμα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι | Deluxe
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Για το προσούτο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C (αέρας). Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο ταψί και απλώνουμε τις φέτες προσούτο στη λαδόκολλα.
- Ψήνουμε τις φέτες για 8-10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσέχουμε να μην καούν, καθώς είναι λεπτές και ψήνονται γρήγορα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά πάνω σε χαρτί κουζίνας.
- Στη συνέχεια βάζουμε τη σαλάτα σαν στεφάνι σε μια μεγάλη πιατέλα.
- Κόβουμε τα λαχανικά σε διάφορα σχήματα.
- Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ.
- Γαρνίρουμε τη σαλάτα με τα κρουτόν, το προσούτο, το τυρί, το ρόδι, το γλυκό κάστανο και τα λαχανικά που έχουμε κόψει σε σχήματα.
- Περιχύνουμε με βινεγκρέτ λίγο πριν σερβίρουμε.