Ανάμεικτη σαλάτα με τυρί Tête de Moine, προσούτο και γλυκό κάστανο

Χρόνος Παρασκευής
30'

Χρόνος Ψησίματος
0'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία (200 γρ.) ανάμεικτη σαλάτα iceberg με καρότο
 - 100 γρ. τυρί | Tête de Moine, Deluxe (ή άλλο κίτρινο τυρί)
 - 100 γρ. πεκάν | Alesto
 - 1 πράσινο κολοκύθι κομμένο κατά μήκος σε λεπτές φέτες με τον αποφλοιωτή
 - ½ μικρή κουλούμπρα κομμένη σε σπιρτόξυλα
 - 1 καρότο κομμένο σε σπιρτόξυλα
 - 100 γρ. ρόδι
 - 1 κόκκινο γκρέιπφρουτ κομμένο σε μοίρες
 - 4 φέτες προσούτο | Deluxe
 - 100 γρ. κρουτόν ή κριτσίνια | νώμα
 - 8 τεμάχια γλυκό κάστανο | Deluxe
 
Για τη βινεγκρέτ μελιού με ρόδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο | Deluxe
 - 2 κ.σ. ξίδι με ρόδι | Deluxe
 - 1 κ.γ. μέλι | νώμα
 - αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι | Deluxe
 
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Για το προσούτο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C (αέρας). Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο ταψί και απλώνουμε τις φέτες προσούτο στη λαδόκολλα.
 - Ψήνουμε τις φέτες για 8-10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσέχουμε να μην καούν, καθώς είναι λεπτές και ψήνονται γρήγορα.
 - Αφήνουμε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά πάνω σε χαρτί κουζίνας.
 - Στη συνέχεια βάζουμε τη σαλάτα σαν στεφάνι σε μια μεγάλη πιατέλα.
 - Κόβουμε τα λαχανικά σε διάφορα σχήματα.
 - Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ.
 - Γαρνίρουμε τη σαλάτα με τα κρουτόν, το προσούτο, το τυρί, το ρόδι, το γλυκό κάστανο και τα λαχανικά που έχουμε κόψει σε σχήματα.
 - Περιχύνουμε με βινεγκρέτ λίγο πριν σερβίρουμε.
 

