Skip to main content

Ανάμεικτη σαλάτα με τυρί Tête de Moine, προσούτο και γλυκό κάστανο

Ανάμεικτη σαλάτα με τυρί Tête de Moine, προσούτο και γλυκό κάστανο

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

0'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία (200 γρ.) ανάμεικτη σαλάτα iceberg με καρότο
  • 100 γρ. τυρί | Tête de Moine, Deluxe (ή άλλο κίτρινο τυρί)
  • 100 γρ. πεκάν | Alesto
  • 1 πράσινο κολοκύθι κομμένο κατά μήκος σε λεπτές φέτες με τον αποφλοιωτή
  • ½ μικρή κουλούμπρα κομμένη σε σπιρτόξυλα
  • 1 καρότο κομμένο σε σπιρτόξυλα
  • 100 γρ. ρόδι
  • 1 κόκκινο γκρέιπφρουτ κομμένο σε μοίρες
  • 4 φέτες προσούτο | Deluxe
  • 100 γρ. κρουτόν ή κριτσίνια | νώμα
  • 8 τεμάχια γλυκό κάστανο | Deluxe

 

Για τη βινεγκρέτ μελιού με ρόδι

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο | Deluxe
  • 2 κ.σ. ξίδι με ρόδι | Deluxe
  • 1 κ.γ. μέλι | νώμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι | Deluxe

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Για το προσούτο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C (αέρας). Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο ταψί και απλώνουμε τις φέτες προσούτο στη λαδόκολλα.
  2. Ψήνουμε τις φέτες για 8-10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσέχουμε να μην καούν, καθώς είναι λεπτές και ψήνονται γρήγορα.
  3. Αφήνουμε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά πάνω σε χαρτί κουζίνας.
  4. Στη συνέχεια βάζουμε τη σαλάτα σαν στεφάνι σε μια μεγάλη πιατέλα.
  5. Κόβουμε τα λαχανικά σε διάφορα σχήματα.
  6. Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ.
  7. Γαρνίρουμε τη σαλάτα με τα κρουτόν, το προσούτο, το τυρί, το ρόδι, το γλυκό κάστανο και τα λαχανικά που έχουμε κόψει σε σχήματα.
  8. Περιχύνουμε με βινεγκρέτ λίγο πριν σερβίρουμε.