Skip to main content

Ατζέμ πιλάφι

Ατζέμ πιλάφι

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

20

Χρόνος Ψησίματος

30'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο | Milbona
  • 200 γρ. ψαχνό βοδινό (μαλακό κρέας), κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. φιδές | Combino
  • 300 γρ. ρύζι parboiled | νώμα
  • 1 ξυλάκι κανέλας | Kania
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 700 ml ζεστός ζωμός βοδινού
  • 50 γρ. σταφιδάκια | νώμα
  • 50 γρ. πινόλια (κουκουνάρια) ή χαλεπιανό χοντροκομμένο
  • 1 κ.γ. πιπέρι | νώμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε το κρέας. Αφού ροδίσει καλά, αφαιρέστε το και τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα όπου σοτάρατε το κρέας, προσθέστε ακόμα μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
  3. Αφού ροδίσει καλά το κρεμμύδι, προσθέστε μέσα τον φιδέ και σοτάρετε για 1 λεπτό.
  4. Στη συνέχεια προσθέστε το ρύζι, την κανέλα και τη δάφνη και σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό.
  5. Τέλος, ρίξτε μέσα τον ζωμό, το κρέας που σοτάρατε πριν, τα σταφιδάκια, τους ξηρούς καρπούς και το πιπέρι.
  6. Ανακατέψτε καλά και χαμηλώστε τη φωτιά.
  7. Μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε για 12-14 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.
  8. Όταν βράσει το ρύζι, σκεπάστε την κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα κουζίνας.