Αυγά ανάκατα «scrambled eggs»
Χρόνος Παρασκευής
5'
Χρόνος Ψησίματος
3'
Μερίδες
1
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
- 3 μέτρια αυγά (150γρ.), νώμα
- 1 κ.σ. γάλα, Milbona
- ½ κ.σ. ανάλατο βούτυρο, Milbona
- Aλάτι, νώμα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
Γαρνιτούρα
- Τυρί τριμμένο, Milbona
Επιλογές συνοδευτικών
- Πράσινη σαλάτα, Η Κουζίνα μου
- Baked beans, Campo Largo
- Λουκάνικα Σχάρας, Αγροικία
- Καπνιστό σολομό, Ocean Sea
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το γάλα, χωρίς το αλάτι και το πιπέρι, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 15 εκατοστών, ρίχνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στη φωτιά. Γέρνουμε το τηγάνι προς όλες τις μεριές για να λιώσει το βούτυρο (προσοχή να μην καεί).
- Ρίχνουμε τα καλά κτυπημένα αυγά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Χρησιμοποιώντας μία μαρίζα (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής από σιλικόνη), ανακατεύουμε τα αυγά συνεχώς, κουνώντας παράλληλα το τηγάνι, έτσι ώστε να βγει το αποτέλεσμα πιο κρεμώδες. Παράλληλα μαζεύουμε από το πλάι, το μείγμα από το αυγό για να μην καεί.
- Βγάζουμε από τη φωτιά το τηγάνι ενώ το μείγμα είναι ακόμη λίγο υγρό γιατί το αυγό θα συνεχίζει να ψήνεται.
- Γαρνίρουμε με τυρί ενώ είναι ζεστό για να λιώσει και καρυκεύουμε με πιπέρι.
- Σερβίρουμε με τα συνοδευτικά της αρεσκείας μας.