Αυγά με πικάντικη σάλτσα ντομάτας «Shakshuka»
Χρόνος Παρασκευής
10'
Χρόνος Ψησίματος
5'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 400γρ. σάλτσα ντομάτα με μελιτζάνα, Combino
- ½ κ.γ. κύμινο αλεσμένο
- 4 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
- 1 κ.γ. αλάτι (5γρ.) Κυπάρι
- ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
Για το τελείωμα
- Ανάμεικτα καρυκεύματα με τσίλι, Deluxe
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
Φρέσκο τυρί από στραγγιστό πρόβειο γιαούρτι «Labneh»
- 250γρ. πρόβειο γιαούρτι (1 συσκευασία), ΓΑΛΠΟ
- ½ κ.γ. αλάτι, Κυπάρι
Για τη γαρνιτούρα
- 1 κ.γ. ξύσμα από ένα λεμόνι
- Μπαχαρικά Za’ atar
- Φρέσκο θυμάρι
- Ελαιόλαδο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα μέτριo τηγάνι (15 εκατοστών) προσθέστε τη σάλτσα μαζί με το κύμινο. Ζεστάνετε την ελαφρώς και χαμηλώστε τη φωτιά.
- Σπάστε ένα ένα τα αυγά σε μικρά μπολάκια. Σχηματίστε «φωλίτσες» μέσα στη σάλτσα και τοποθετήστε προσεκτικά μέσα τα αυγά χωρίς να σπάσουν. Αλατοπιπερώστε.
- Σκεπάστε με καπάκι και ψήστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα αυγά να είναι μελάτα (περίπου 3 λεπτά).
- Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε μέσα στο τηγάνι. Εναλλακτικά τοποθετήστε τα σε ένα βαθύ πιάτο.
- Τέλος, καρυκέψτε με τσίλι και γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
- Σερβίρετε με πίτα και labneh.
Φρέσκο τυρί από στραγγιστό πρόβειο γιαούρτι «Labneh»
- Ανακατέψτε το αλάτι με το γιαούρτι. Σε ένα ψηλό μπολ ή δοχείο, τοποθετήστε μέσα ένα κόσκινο και από πάνω ένα τουλπάνι (τούλι). Ρίξτε μέσα το γιαούρτι και σκεπάστε το με το τουλπάνι.
- Αφήστε το να στραγγίσει στο ψυγείο για 8-24 ώρες.
- Μετά από το στράγγισμα, σφίξτε το τουλπάνι για να φύγουν τα περιττά υγρά. Τοποθετήστε το γιαούρτι σε ένα μπολ.
- Σχηματίστε μπαλίτσες με δύο κουτάλια της σούπας και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο. Γαρνίρετε με λεμόνι, μπαχαρικά, θυμάρι και σταγόνες ελαιόλαδο. Επίσης μπορείτε να σερβίρετε ως έχει σε ένα μπολ μαζί με τις γαρνιτούρες.