Αφράτο Τιραμισού με μασκαρπόνε, κέικ Stracciatella και λικέρ Αμαρέτο πικραμύγδαλο
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για ένα μπολ διαμέτρου 20 εκατοστών
- 500γρ. (2 συσκευασίες) τυρί μασκαρπόνε, Milbona
- 50γρ. (5 κ.σ.) ζάχαρη άχνη
- ½ φακελάκι βανίλια, Belbake
- 15ml (3 κ.σ.) λικέρ αμαρέτο, Armilar ανακατεμένο με 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ, Bellarom
- 200ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά, Milbona
- 200ml καφέ φίλτρου, Bellarom
- 400γρ. (1 συσκευασία) κέικ Stracciatella, Confiserie Firenze
Για την επικάλυψη
- 15γρ. (2 κ.σ.) τρίμματα σοκολάτας 80% κακάο, J.D Gross
- 6 γρ. (1 κ.σ.) άγλυκο κακάο, Belbake
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάστε τον καφέ φίλτρου και αφήστε να κρυώσει σε ένα βαθύ πιάτο. Επιπλέον κόψτε το κέικ Stracciatella σε φέτες στο πάχος ενός δακτύλου.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε με ένα σύρμα το τυρί, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το λικέρ ανακατεμένο μαζί με τον καφέ.
- Αφού κτυπηθεί καλά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε ακόμα λίγο.
- Βουτήξτε τη μισή ποσότητα από τη Stracciatella στον καφέ και τοποθετήστε την πρώτη στρώση.
- Ακολούθως απλώστε τη μισή ποσότητα από την κρέμα.
- Επαναλάβετε με ακόμα μια στρώση κέικ βουτηγμένα στον καφέ και τελειώστε με μία στρώση κρέμα.
- Με ένα πιρούνι δώστε σχήμα στο γλυκό και πασπαλίστε με τριμμένη σοκολάτα.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες.
- Τέλος πασπαλίστε με κακάο και σερβίρετε.