Βοδινό Steak

Χρόνος Παρασκευής
20'

Χρόνος Ψησίματος
10'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- Βοδινό steak (μπριζόλα) (rib eye, fillet steak, tomahawk)
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Πιπέρι, Kania
- Ελαιόλαδο, ΕΥ
- Βούτυρο ανάλατο, Milbona
- Ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Αφήστε το βοδινό steak σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα έτσι ώστε να φτάσει κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου.
- Αλείψτε με ελαιόλαδο την μπριζόλα και αλατοπιπερώστε.
- Σε προθερμασμένη σχάρα και σε δυνατή φωτιά, ρίξτε τη μπριζόλα σας και κλείστε το καπάκι της ψησταριάς. Η θερμοκρασία που πρέπει να έχει η ψησταριά είναι 280-320 βαθμούς Κελσίου.
- Αφού πάρει ένα ωραίο καφέ σκούρο χρώμα (περίπου 5-7 λεπτά) γυρίστε τη μπριζόλα σας από την άλλη.
- Ψήστε και από την άλλη πλευρά και με τη χρήση ενός θερμομέτρου φτάστε την επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία που θέλετε.
- Αφήστε τη μπριζόλα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5-7 λεπτά πριν την κόψετε.
- Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να κόψετε λίγο φρέσκο βούτυρο και να το βάλετε πάνω στη μπριζόλα όσο ξεκουράζεται. Προαιρετικά, πασπαλίστε με ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.