Skip to main content

Φρουτάλια Άνδρου

Φρουτάλια Άνδρου

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

40'

Μερίδες

6

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο | νώμα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ¼ κ.γ. αλάτι | νώμα
  • 200 γρ. σύγκλινο κομμένο σε κυβάκια (ή λούντζα ή λούζα ή προσούτο cotto) | νώμα
  • ½ κιλό (3 μέτριες) πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 ποτήρι νερό (250ml)
  • 8 μεγάλα αυγά | νώμα
  • 100 γρ. γάλα
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι | Kania

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το αλάτι.
  2. Αφού πάρει χρώμα το κρεμμύδι, προσθέτουμε το χοιρινό κρέας (σύγκλινο ή λούντζα ή λούζα ή προσούτο cotto).
  3. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τις πατάτες και 1 ποτήρι νερό (250ml).
  5. Σκεπάζουμε τις πατάτες με ένα καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν εντελώς. Εάν χρειαστεί, προσθέστε κι άλλο νερό.
  6. Αφού ψηθούν οι πατάτες, αφαιρούμε το τηγάνι από την εστία.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  8. Παίρνουμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή ή ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 24 εκ. (που μπαίνει στον φούρνο). Στρώνουμε τη βάση του σκεύους με λαδόχαρτο, το οποίο κόψαμε κι αυτό στρογγυλό.
  9. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το πιπέρι και το γάλα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
  10. Αφού χτυπηθούν καλά τα αυγά, προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τις πατάτες. Ανακατεύουμε καλά.
  11. Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος με το λαδόχαρτο.
  12. Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι η ομελέτα μας να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
  13. Αφαιρούμε τη φρουτάλια από τον φούρνο και την αφήνουμε 3-4 λεπτά να ξεκουραστεί.
  14. Αφαιρούμε το λαδόχαρτο και την κόβουμε σε 6 κομμάτια.