Skip to main content

Ζυμαρικά αλά Καρμπονάρα (με κρέμα σόγιας) και τσιπς μανιταριών

Ζυμαρικά αλά Καρμπονάρα (με κρέμα σόγιας) και τσιπς μανιταριών

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

60'

Μερίδες

2

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι, φαρφάλες, πένες, ριγκατόνι), Combino
  • 1 ½ κ.σ. φυτικό βούτυρο ή ελαιόλαδο, νώμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 400ml κρέμα σόγιας, Vemondo
  • 50γρ. χορτοφαγικό τυρί, Vemondo
  • ½ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania

 

Γαρνιτούρες

  • 4 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Τσιπς μανιταριών (συνταγή #4)
  • Τριμμένο χορτοφαγικό τυρί, Vemondo

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε πρώτα τα τσιπς μανιτάρι (συνταγή #4).
  2. Σε ένα τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  3. Προσθέστε τη κρέμα γάλακτος και σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί στα ¾ και να δέσει.
  4. Ακολούθως αφαιρέστε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέστε το τυρί, το πιπέρι, 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο και μισή ποσότητα από τα μανιτάρια τσιπς. Ανακατέψτε καλά.
  5. Περιχύστε τα ψημένα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατέψτε για λίγο.
  6. Σερβίρετε σε πιάτο γαρνίροντας τα ζυμαρικά με επιπλέον μαϊντανό, τσιπς μανιταριών και τυρί.

 

Για τα ζυμαρικά

  1. Σε 2,5 λίτρα νερό προσθέστε 2 κ.σ. αλάτι και αφήστε το νερό να κοχλάσει (αναλογία ζυμαρικών νερού 1:10).
  2. Μόλις κοχλάσει, ρίξτε μέσα τα σπαγγέτι και ανακατέψτε καλά. Ψήστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες χρόνου του πακέτου για να ψηθούν αλ ντέντε (al dente).
  3. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
  4. Ρίξτε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Ρίξτε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε.