Πίτα του ψαρά
Χρόνος Παρασκευής
20'
Χρόνος Ψησίματος
50'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τις πατάτες
- 125 γρ. πουρές πατάτα (φακελάκι) | Harvest Basket
- 750 γρ. νερό ή γάλα φυτικό | Vemondo
- 1 κ.σ. φυτικό βούτυρο ή ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κάρι σε σκόνη | Kania
- 1 κ.γ. αλάτιΙμαλαΐων | Deluxe
- 1 κ.γ. πιπέρι | Kania
Για τη γέμιση
- 1 κ.σ. φυτικό βούτυρο ή ελαιόλαδο
- 3 μέτρια (60 γρ.) μανιτάρια κομμένα φέτες
- 400 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, καλαμάρι κομμένο) | Ocean Sea
- 375 γρ. μπακαλιάρο κομμένο σε φέτες | Ocean Sea
- 200 γρ. ανάμεικτα λαχανικά με μπιζέλι κατάψυξης | Vegeterra
- ¼ φλιτζ. (60 ml) λευκό κρασί | Cimarossa
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων | Deluxe
- 1 κ.γ. πιπέρι | Kania
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
- 2 κ.σ. κρύο νερό
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βράστε το νερό (ή το γάλα) μαζί με το κάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο.
- Αφού κοχλάσει, προσθέστε το περιεχόμενο από το φακελάκι και ανακατέψτε για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την εστία.
Για τη γέμιση
- Ετοιμάστε τα υλικά της συνταγής.
- Όταν ετοιμαστούν τα υλικά, πάρτε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε στο βούτυρο τα μανιτάρια και το καρότο. Ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά των μανιταριών.
- Προσθέστε μέσα τα θαλασσινά, το ψάρι, το μπιζέλι και το κρασί και σοτάρετε για ακόμα 2 λεπτά.
- Αλατοπιπερώστε και σκεπάστε την κατσαρόλα μέχρι να ψηθεί το μπιζέλι και τα θαλασσινά.
- Αφού ψηθούν τα υλικά, πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.
- Διαλύστε το καλαμποκάλευρο μαζί με το νερό και προσθέστε το μέσα στο μείγμα του ψαριού. Ψήστε για ακόμα 2 λεπτά (ή μέχρι να δέσει το μείγμα).
- Ρίξτε το μείγμα του ψαριού σε ένα πυρίμαχο σκεύος (25 εκ.) και από πάνω απλώστε τον πουρέ πατάτας χρησιμοποιώντας μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Ψήστε για 10 λεπτά στο γκριλ του φούρνου (broiler) ή μέχρι να ροδίσει η πατάτα.
- Αφήστε να κρυώσει η πίτα για 10 λεπτά προτού σερβίρετε.