Γαλακτερό Ινδικό γλυκό «Milk Burfi»
Χρόνος Παρασκευής
30'
Χρόνος Ψησίματος
10'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για ένα τετράγωνο ταψάκι 15 εκ.
- 50ml γάλα, Milbona
- 25γρ. βούτυρο αλατισμένο, Milbona
- 60γρ. λευκή ζάχαρη, Belbake
- 200γρ. σκόνη γάλακτος, Lupilu
- 2 κ.γ. ροδόσταγμα
- 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Για τη διακόσμηση
- 50γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα, Fin Carré
- Ρόδι ή αποξηραμένα ροδοπέταλα
- Χαλεπιανό (φιστίκι Αιγίνης), Alesto
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Στρώστε ένα ταψάκι με λαδόχαρτο διαστάσεων 15 εκατοστών.
- Βράστε το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέστε το γάλα σε σκόνη και το χυμό λεμόνι.
- Με μια μαρίζα (σπάτουλα σιλικόνης), ανακατέψτε για 6-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρινα έχετε μια πάστα.
- Τέλος προσθέστε και το ροδόσταγμα.
- Τοποθετήστε σε ταψάκι με λαδόχαρτο και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει (για μια-μισή) ώρα τουλάχιστον.
- Αφού πήξει πλάστε το μείγμα σε μπαλίτσες βάζοντας λίγο ροδόσταγμα στα δάκτυλα.
- Γαρνίρετε με λευκή σοκολάτα, ρόδι ή αποξηραμένα ροδοπέταλα και χαλεπιανό.