Γαλλική κρέμα «κλαφουτίς» με εποχιακά φρούτα και κονιάκ
Χρόνος Παρασκευής
15'
Χρόνος Ψησίματος
20'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Σκεύη/ Υλικά
- 4 μικρά πυρίμαχα σκεύη (μήκους 14 εκ. και βάθους 3εκ.)
- Λευκή κρυσταλλική ζάχαρη (1 ½ κ.γ. ζάχαρη για το κάθε σκεύος)
- 600γρ. κεράσια με κουκούτσια (150γρ. για το κάθε σκεύος) ή άλλα εποχιακά φρούτα (μούρα, σύκα, ροδάκινα, δαμάσκηνα, βερίκοκα)
Για τον χυλό
- 60γρ. λιωμένο βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 2 μεγάλα (110γρ.) αυγά
- 75γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- 70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
- 150γρ. γάλα φρέσκο, ΓΑΛΠΟ
- 2 κ.σ. (8γρ.) κονιάκ ή λικέρ αμυγδάλου
- ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
Για το τελείωμα
- Λευκή κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα πριν από το ψήσιμο στον φούρνο
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (για το κρύο κλαφουτί)
- Παγωτό βανίλια ή μαστίχα, Gelatelli
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμάνετετο φούρνο στους 200°C.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Αλείψτε τα πυρίμαχα σκεύη με λιωμένοβούτυροκαιπασπαλίστεμε τη ζάχαρη.
- Σε ένα μεγάλομπολ χτυπήστε ελαφράτα αυγά μαζί με τη ζάχαρη.
- Τοποθετήστε μέσα και το αλεύρι και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, το κονιάκ και το αλάτι.
- Ρίξτε το μείγμα στα βουτυρωμένα σκεύη και τοποθετήστε τα φρούτα στην επιφάνεια του χυλού.
- Πασπαλίστε με λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και ψήστε για 20 λεπτά. Τα κλαφούτις θα φουσκώσουν στο ψήσιμο αλλά μετά θα ξεφουσκώσουν καθώς πέφτει η θερμοκρασία.
- Σερβίρετε ζεστά ως έχουν ή κρύα με ζάχαρη άχνη και παγωτό.