Skip to main content

Γαλλική κρέμα clafoutis με φρούτα εποχής και κονιάκ

Γαλλική κρέμα clafoutis με φρούτα εποχής και κονιάκ

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

20'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Σκεύη / Υλικά

  • 4 μικρά πυρίμαχα σκεύη (μήκους 14 εκ. και βάθους 3 εκ.)
  • Λευκή κρυσταλλική ζάχαρη (1½ κ.γ. ζάχαρη για το κάθε σκεύος)
  • 500 γρ. κεράσια με κουκούτσια (150γρ. για το κάθε σκεύος) ή άλλα φρούταεποχής (μούρα, σύκα, ροδάκινα, δαμάσκηνα, βερίκοκα)

 

Για τον χυλό

  • 60 γρ. λιωμένο βούτυρο, ανάλατο | Milbona
  • 2 μεγάλα (110 γρ.) αυγά
  • 75 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη | Belbake
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | νώμα
  • 150 γρ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. (8 γρ.) κονιάκ ή λικέρ αμυγδάλου
  • ¼ κ.γ. αλάτι | νώμα

 

Για το τελείωμα

  • Λευκή κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα πριν από το ψήσιμο στον φούρνο
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (για το κρύο clafoutis)

Παγωτό βανίλια ή μαστίχα | Gelatelli

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμάντετον φούρνο στους 200°C.
  2. Λιώστε τοβούτυροσε ένα μικρότηγάνι. Αφαιρέστε τοτηγάνιαπό τη φωτιά.
  3. Αλείψτε τα πυρίμαχα σκεύη με λιωμένοβούτυροκαιπασπαλίστεμε τη ζάχαρη.
  4. Σε ένα μεγάλομπολ χτυπήστε ελαφρώςτα αυγά μαζί με τη ζάχαρη.
  5. Τοποθετήστε μέσα και το αλεύρι και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  6. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, το κονιάκ και το αλάτι.
  7. Ρίξτε το μείγμα στα βουτυρωμένα σκεύη και τοποθετήστε τα φρούτα στην επιφάνεια του χυλού.
  8. Πασπαλίστε με λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και ψήστε για 20 λεπτά. Τα clafoutis θα φουσκώσουν στο ψήσιμο, αλλά μετά θα ξεφουσκώσουν, καθώς πέφτει η θερμοκρασία.
  9. Σερβίρετε ζεστά, ως έχουν, ή κρύα με ζάχαρη άχνη και παγωτό.