Γαλλική κρέμα clafoutis με φρούτα εποχής και κονιάκ
Χρόνος Παρασκευής
15'
Χρόνος Ψησίματος
20'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Σκεύη / Υλικά
- 4 μικρά πυρίμαχα σκεύη (μήκους 14 εκ. και βάθους 3 εκ.)
- Λευκή κρυσταλλική ζάχαρη (1½ κ.γ. ζάχαρη για το κάθε σκεύος)
- 500 γρ. κεράσια με κουκούτσια (150γρ. για το κάθε σκεύος) ή άλλα φρούταεποχής (μούρα, σύκα, ροδάκινα, δαμάσκηνα, βερίκοκα)
Για τον χυλό
- 60 γρ. λιωμένο βούτυρο, ανάλατο | Milbona
- 2 μεγάλα (110 γρ.) αυγά
- 75 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη | Belbake
- 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | νώμα
- 150 γρ. γάλα φρέσκο
- 2 κ.σ. (8 γρ.) κονιάκ ή λικέρ αμυγδάλου
- ¼ κ.γ. αλάτι | νώμα
Για το τελείωμα
- Λευκή κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα πριν από το ψήσιμο στον φούρνο
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (για το κρύο clafoutis)
Παγωτό βανίλια ή μαστίχα | Gelatelli
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμάντετον φούρνο στους 200°C.
- Λιώστε τοβούτυροσε ένα μικρότηγάνι. Αφαιρέστε τοτηγάνιαπό τη φωτιά.
- Αλείψτε τα πυρίμαχα σκεύη με λιωμένοβούτυροκαιπασπαλίστεμε τη ζάχαρη.
- Σε ένα μεγάλομπολ χτυπήστε ελαφρώςτα αυγά μαζί με τη ζάχαρη.
- Τοποθετήστε μέσα και το αλεύρι και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, το κονιάκ και το αλάτι.
- Ρίξτε το μείγμα στα βουτυρωμένα σκεύη και τοποθετήστε τα φρούτα στην επιφάνεια του χυλού.
- Πασπαλίστε με λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και ψήστε για 20 λεπτά. Τα clafoutis θα φουσκώσουν στο ψήσιμο, αλλά μετά θα ξεφουσκώσουν, καθώς πέφτει η θερμοκρασία.
- Σερβίρετε ζεστά, ως έχουν, ή κρύα με ζάχαρη άχνη και παγωτό.