Εύκολη και γρήγορη μους σοκολάτας με φρούτα του δάσους
Χρόνος Παρασκευής
10'
Χρόνος Ψησίματος
10'
Μερίδες
2
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, J.D. Gross
- 100γρ. κρέμα γάλακτος, Milbona
- 2 κ.γ. λικέρ, Queen Margot
Για το σερβίρισμα
- Μούρα του δάσους, Green Grocer’s
- Φύλλα φρέσκου δυόσμου
- Ζάχαρη άχνη, Belbake (προαιρετικά)
Εξοπλισμός
- Κατσαρόλα και μπολ για το μπεν μαρί
- Μίξερ χειρός
- Μπολ με πάγο και νερό
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάστε ένα μπολ με πάγο και νερό. Επάνω θα τοποθετήσετε το μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα.
- Ακολούθως, κόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε τη σοκολάτα, την κρέμα και το λικέρ σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Το μπολ θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να αποφύγετε να λερωθείτε με τη σοκολάτα όταν τη χτυπάτε με το μίξερ.
- Τοποθετήστε το μπολ με τα υλικά επάνω σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό (μπεν μαρί). Το μπολ δεν θα πρέπει να αγγίζει το ζεστό νερό.
- Σε μέτρια φωτιά λιώστε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
- Αφαιρέστε το μπολ από τη φωτιά και τοποθετήστε το επάνω σε ένα μπολ με πάγο και νερό. Το μπολ θα πρέπει να αγγίζει τον πάγο.
- Χτυπήστε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει μους.
- Μεταφέρετε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίστε δύο μικρά μπολάκια.
- Σερβίρετε με φρούτα του δάσους, φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.