Skip to main content

Ζυμαρικά με κρέμα σόγιας, σάλτσα τρούφας, Prosecco και χαβιάρι

Ζυμαρικά με κρέμα σόγιας, σάλτσα τρούφας, Prosecco και χαβιάρι

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

15'

Μερίδες

2

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. βούτυρο με αλάτι | Deluxe
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 100ml Prosecco
  • 200 γρ. κρέμα σόγιας | Vemondo
  • 90 γρ. λευκή σάλτσα τρούφας | Deluxe
  • 25 γρ. αβγά ψαριού | Deluxe
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. πιπέρι | Deluxe
  • 250 γρ. φρέσκα ή αποξηραμένα ζυμαρικά | Deluxe

Για τη γαρνιτούρα

  • 90 γρ. τυρί σε νιφάδες | Grana Padano, Deluxe
  • 25 γρ. αβγά σολομού | Deluxe

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για τη σάλτσα

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Συνεχίζουμε με τη σάλτσα, προσθέτοντας το Prosecco. Αφήνουμε να εξατμιστεί ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα σόγιας και τη σάλτσα τρούφας, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Προσθέτουμε το πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για τα ζυμαρικά

  1. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε καλά.

Για το στήσιμο του πιάτου

  1. Προσθέτουμε στη σάλτσα τα στραγγισμένα ζυμαρικά, τα αβγά ψαριού και το θυμάρι, ανακατεύοντας καλά.
  2. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με επιπλέον αβγά ψαριού, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και νιφάδες παρμεζάνας.