Ζυμαρικά με κρέμα σόγιας, σάλτσα τρούφας, Prosecco και χαβιάρι

Χρόνος Παρασκευής
20'

Χρόνος Ψησίματος
15'

Μερίδες
2

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. βούτυρο με αλάτι | Deluxe
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 100ml Prosecco
- 200 γρ. κρέμα σόγιας | Vemondo
- 90 γρ. λευκή σάλτσα τρούφας | Deluxe
- 25 γρ. αβγά ψαριού | Deluxe
- 1 κ.γ. θυμάρι
- ½ κ.γ. πιπέρι | Deluxe
- 250 γρ. φρέσκα ή αποξηραμένα ζυμαρικά | Deluxe
Για τη γαρνιτούρα
- 90 γρ. τυρί σε νιφάδες | Grana Padano, Deluxe
- 25 γρ. αβγά σολομού | Deluxe
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τη σάλτσα
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Συνεχίζουμε με τη σάλτσα, προσθέτοντας το Prosecco. Αφήνουμε να εξατμιστεί ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα σόγιας και τη σάλτσα τρούφας, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε το πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για τα ζυμαρικά
- Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε καλά.
Για το στήσιμο του πιάτου
- Προσθέτουμε στη σάλτσα τα στραγγισμένα ζυμαρικά, τα αβγά ψαριού και το θυμάρι, ανακατεύοντας καλά.
- Σερβίρουμε, γαρνίροντας με επιπλέον αβγά ψαριού, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και νιφάδες παρμεζάνας.