Ζυμαρικά με λευκή σάλτσα τρούφας, προσέκο και αυγά σολομού
Χρόνος Παρασκευής
20'
Χρόνος Ψησίματος
15'
Μερίδες
2
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ½ κ.γ. αλάτι, Deluxe
- 100ml Prosecco
- 200γρ. κρέμα γάλακτος, Milbona
- 90γρ. λευκή σάλτσα τρούφας, Deluxe
- 25γρ. αυγά από σολομό, Deluxe
- 1 κ.γ. θυμάρι
- ½ κ.γ. πιπέρι, Deluxe
- 250γρ. φρέσκα ή αποξηραμένα ζυμαρικά, Deluxe
Για τη γαρνιτούρα:
- 90γρ. τυρί grana padano σε νιφάδες, Deluxe
- 25γρ. αυγά από σολομό, Deluxe
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τη σάλτσα:
- Λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλάτι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3΄ μέχρι να μαλακώσουν.
- Συνεχίζουμε με τη σάλτσα, προσθέτοντας το Prosecco. Αφήνουμε να εξατμιστεί ελαφρώς και ακολούθως προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη σάλτσα τρούφας ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε το πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε.
Για το στήσιμο του πιάτου:
- Προσθέτουμε στη σάλτσα τα ψημένα ζυμαρικά, τα αυγά σολομού, το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε, γαρνίροντας με τα αυγά σολομού, μαύρο πιπέρι και τις νιφάδες παρμεζάνας.