Skip to main content

Ισπανική oμελέτα (τορτίγια)

Ισπανική oμελέτα (τορτίγια)

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

30'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο | Vita dor
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι | Kania
  • ½ κιλό (3 μέτριες) πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. νερό
  • 8 μεγάλα αβγά | νώμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για το τηγάνι

  1. Σε ένα μέτριo τηγάνι (20 εκ.) σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το αλάτι.
  2. Αφού σοταριστεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις πατάτες που κόψαμε σε λεπτές φέτες.
  3. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε τις πατάτες με ένα καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να ψηθούν εντελώς. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε περισσότερο νερό.
  4. Αφού ψηθούν, αφαιρούμε το τηγάνι από την εστία και πετάμε το περιττό νερό.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  6. Παίρνουμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή ή ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 24 εκ. (που μπαίνει στον φούρνο). Στρώνουμε τη βάση του σκεύους με λαδόχαρτο, το οποίο έχουμε κόψει κι αυτό στρογγυλό.
  7. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά με το πιπέρι χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
  8. Αφού χτυπηθούν καλά τα αβγά, τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ και το μείγμα με τις πατάτες. Ανακατεύουμε καλά.
  9. Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος με το λαδόχαρτο.
  10. Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι η τορτίγια μας να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
  11. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 3-4 λεπτά να ξεκουραστεί.
  12. Αφαιρούμε το λαδόχαρτο και κόβουμε σε 6 κομμάτια.