Κέικ αμυγδάλου “Torta Caprese”
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 125γρ. σοκολάτα 85 % στερεά κακάο, J.D.Gross
- 125γρ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 κ.σ. λικέρ αμαρέτο, Armilar
- 200γρ. ασπρισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα, Alesto
- 3 αυγά, καλά κτυπημένα
- 125γρ ζάχαρη, Belbake
- 2κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
Για το στόλισμα
- ζάχαρη άχνη, Belbake
- κακάο σκόνη, Belbake
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Στρώστε μια φόρμα (16 cm) με λαδόχαρτο και βουτυρώστε την. Πασπαλίστε με ζάχαρη.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Λιώστε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το λικέρ σε μπέν μαρί και στη συνέχεια αναμείξτε τα αλεσμένα αμύγδαλα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
- Σε ένα μπολ κτυπήστε πολύ καλά τα 3 αυγά.
- Ανακατέψτε τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκάλι με τη σοκολάτα που έχει κρυώσει.
- Στη συνέχεια χτυπήστε τα ασπράδιασε μαρέγκα σφιχτή.
- Τοποθετήστε στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει.
- Ψήστε την caprese στους 180°C, για 40-45 λεπτά. Αφήστε τη να κρυώσει. Ξεφορμάρετε και πασπαλίστε τη με ζάχαρη άχνη.
- Τοποθετήστε από πάνω το σχήμα της επιλογής σας (π.χ. ένα πιρουνάκι) και πασπαλίστε ξανά με σκόνη κακάο.