Καναπεδάκια με μους κολοκάσι, αναρή, καπνιστή λούντζα και μαρμελάδα σύκο
Χρόνος Παρασκευής
30'
Χρόνος Ψησίματος
30'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
- Φρυγανισμένο ψωμί ή μπαγκέτα
Για τη μους
- 100 γρ. αναρή ανάλατη | νώμα
- 100 γρ. μασκαρπόνε ή κρεμώδες τυρί | Milbona
- 100 γρ. πουρές κολοκάσι (βλ. συνταγή #4)
- Αλάτι | νώμα
- Πιπέρι | νώμα
Για τη γαρνιτούρα
- Μαρούλι φριζέ κομμένο σε μικρές μπουκιές
- Ένα αποξηραμένο σύκο ή γλυκό καρυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
- Φρέσκο θυμάρι
- Μαρμελάδα σύκο | νώμα
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά | Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Μέθοδος παρασκευής
- Φρυγανίστε τη βάση για τα καναπεδάκια σε τοστιέρα ή στον φούρνο.
- Ετοιμάστε τη μους τυριού τοποθετώντας την αναρή, το κρεμώδες τυρί και το κολοκάσι στον επεξεργαστή τροφίμων.
- Κόψτε τη λούντζα σε σχήματα ανάλογα με τη βάση του ψωμιού. Ό,τι απομείνει μπορείτε να το προσθέσετε ψιλοκομμένο στη μους τυριού.
- Αλείψτε το ψωμί με μια πολύ λεπτή στρώση μους τυριού.
- Τοποθετήστε από πάνω μία φέτα καπνιστή λούντζα.
- Προσθέστε λίγο μαρούλι στο πλάι και βάλτε τη μους τυριού στο κέντρο του ψωμιού με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής ή με δύο κουτάλια της σούπας.
- Γαρνίρετε με αποξηραμένο σύκο ή γλυκό καρυδάκι, φρέσκο θυμάρι, μαρμελάδα σύκου ή βερίκοκου και πασπαλίστε με γλυκιά πάπρικα.