Skip to main content

Καναπεδάκια με μους κολοκάσι, αναρή, καπνιστή λούντζα και μαρμελάδα σύκο

Καναπεδάκια με μους κολοκάσι, αναρή, καπνιστή λούντζα και μαρμελάδα σύκο

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

30'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

  • Φρυγανισμένο ψωμί ή μπαγκέτα

 

Για τη μους

  • 100 γρ. αναρή ανάλατη | νώμα
  • 100 γρ. μασκαρπόνε ή κρεμώδες τυρί | Milbona
  • 100 γρ. πουρές κολοκάσι (βλ. συνταγή #4)
  • Αλάτι | νώμα
  • Πιπέρι | νώμα

 

Για τη γαρνιτούρα

  • Μαρούλι φριζέ κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • Ένα αποξηραμένο σύκο ή γλυκό καρυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Μαρμελάδα σύκο | νώμα
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά | Kania

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μέθοδος παρασκευής

  1. Φρυγανίστε τη βάση για τα καναπεδάκια σε τοστιέρα ή στον φούρνο.
  2. Ετοιμάστε τη μους τυριού τοποθετώντας την αναρή, το κρεμώδες τυρί και το κολοκάσι στον επεξεργαστή τροφίμων.
  3. Κόψτε τη λούντζα σε σχήματα ανάλογα με τη βάση του ψωμιού. Ό,τι απομείνει μπορείτε να το προσθέσετε ψιλοκομμένο στη μους τυριού.
  4. Αλείψτε το ψωμί με μια πολύ λεπτή στρώση μους τυριού.
  5. Τοποθετήστε από πάνω μία φέτα καπνιστή λούντζα.
  6. Προσθέστε λίγο μαρούλι στο πλάι και βάλτε τη μους τυριού στο κέντρο του ψωμιού με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής ή με δύο κουτάλια της σούπας.
  7. Γαρνίρετε με αποξηραμένο σύκο ή γλυκό καρυδάκι, φρέσκο θυμάρι, μαρμελάδα σύκου ή βερίκοκου και πασπαλίστε με γλυκιά πάπρικα.