Καναπεδάκια με μους κολοκάσι, αναρή, καπνιστή λούντζα και μαρμελάδα σύκο

Χρόνος Παρασκευής
30'

Χρόνος Ψησίματος
30'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
- Φρυγανισμένο ψωμί ή μπαγκέτα
 
Για τη μους
- 100 γρ. αναρή ανάλατη | νώμα
 - 100 γρ. μασκαρπόνε ή κρεμώδες τυρί | Milbona
 - 100 γρ. πουρές κολοκάσι (βλ. συνταγή #4)
 - Αλάτι | νώμα
 - Πιπέρι | νώμα
 
Για τη γαρνιτούρα
- Μαρούλι φριζέ κομμένο σε μικρές μπουκιές
 - Ένα αποξηραμένο σύκο ή γλυκό καρυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
 - Φρέσκο θυμάρι
 - Μαρμελάδα σύκο | νώμα
 - 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά | Kania
 
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Μέθοδος παρασκευής
- Φρυγανίστε τη βάση για τα καναπεδάκια σε τοστιέρα ή στον φούρνο.
 - Ετοιμάστε τη μους τυριού τοποθετώντας την αναρή, το κρεμώδες τυρί και το κολοκάσι στον επεξεργαστή τροφίμων.
 - Κόψτε τη λούντζα σε σχήματα ανάλογα με τη βάση του ψωμιού. Ό,τι απομείνει μπορείτε να το προσθέσετε ψιλοκομμένο στη μους τυριού.
 - Αλείψτε το ψωμί με μια πολύ λεπτή στρώση μους τυριού.
 - Τοποθετήστε από πάνω μία φέτα καπνιστή λούντζα.
 - Προσθέστε λίγο μαρούλι στο πλάι και βάλτε τη μους τυριού στο κέντρο του ψωμιού με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής ή με δύο κουτάλια της σούπας.
 - Γαρνίρετε με αποξηραμένο σύκο ή γλυκό καρυδάκι, φρέσκο θυμάρι, μαρμελάδα σύκου ή βερίκοκου και πασπαλίστε με γλυκιά πάπρικα.
 

