Skip to main content

Κεϊμά γιαουρτλού με κοτόπουλο

Κεϊμά γιαουρτλού με κοτόπουλο

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

30'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 1 αραβική πίτα, μοιρασμένη στη μέση
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, νώμα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι, νώμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 500γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 400γρ. ντομάτες τριμμένες (κονσέρβα ή φρέσκες), Combino
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πιπέρι, νώμα
  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό, νώμα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C αέρα.
  2. Κομματιάστε την πίτα σε μικρές μπουκιές και τοποθετήστε την στον φούρνο. Ψήστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  3. Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίξτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να ροδίσει.
  4. Αφού σοταριστεί καλά, προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για ακόμη ένα λεπτό.
  5. Στη συνέχεια προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι το κρέας αλλάξει χρώμα.
  6. Ακολούθως προσθέστε και τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το πιπέρι.
  7. Βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  8. Παράλληλα, ανακατέψτε σε μπολ το γιαούρτι, το δυόσμο και τον μαϊντανό.
  9. Πάρτε ένα πυρίμαχο σκεύος μήκους 25 εκατοστών και τοποθετήστε τις πίτες σε μία στρώση.
  10. Περιχύστε με το μείγμα του κιμά.
  11. Τέλος, απλώστε πάνω από τον κιμά το γιαούρτι.
  12. Ψήστε στους 200°C για 15 λεπτά
  13. Το καλοκαίρι σερβίρετε χωρίς να ψήσετε το γιαούρτι στον φούρνο.