Κεϊμά γιαουρτλού με κοτόπουλο

Χρόνος Παρασκευής
30'

Χρόνος Ψησίματος
30'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 1 αραβική πίτα, μοιρασμένη στη μέση
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, νώμα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. αλάτι, νώμα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 500γρ. κιμά κοτόπουλο
- 400γρ. ντομάτες τριμμένες (κονσέρβα ή φρέσκες), Combino
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κ.γ. πιπέρι, νώμα
- 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό, νώμα
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C αέρα.
- Κομματιάστε την πίτα σε μικρές μπουκιές και τοποθετήστε την στον φούρνο. Ψήστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίξτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να ροδίσει.
- Αφού σοταριστεί καλά, προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για ακόμη ένα λεπτό.
- Στη συνέχεια προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι το κρέας αλλάξει χρώμα.
- Ακολούθως προσθέστε και τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το πιπέρι.
- Βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Παράλληλα, ανακατέψτε σε μπολ το γιαούρτι, το δυόσμο και τον μαϊντανό.
- Πάρτε ένα πυρίμαχο σκεύος μήκους 25 εκατοστών και τοποθετήστε τις πίτες σε μία στρώση.
- Περιχύστε με το μείγμα του κιμά.
- Τέλος, απλώστε πάνω από τον κιμά το γιαούρτι.
- Ψήστε στους 200°C για 15 λεπτά
- Το καλοκαίρι σερβίρετε χωρίς να ψήσετε το γιαούρτι στον φούρνο.