Skip to main content

Κεϊμά γιαουρτλού με κοτόπουλο

Κεϊμά γιαουρτλού με κοτόπουλο

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

30

Χρόνος Ψησίματος

30'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 1 αραβική πίτα, μοιρασμένη στη μέση
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο | νώμα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι | νώμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 400 γρ. ντομάτες τριμμένες (κονσέρβα ή φρέσκες) | Combino
  • ½ κ.γ. κανέλα | Kania
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 πρέζα ζάχαρη ή 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. πιπέρι | νώμα
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πρόβειο ή αγελαδινό | νώμα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C (αέρας).
  2. Κομματιάστε την πίτα σε μικρές μπουκιές και τοποθετήστε την στον φούρνο. Ψήστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  3. Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίξτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να ροδίσει.
  4. Αφού σοταριστεί καλά το κρεμμύδι, ρίξτε μέσα το σκόρδο και ανακατέψτε για ακόμα 1 λεπτό.
  5. Στη συνέχεια προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι το κρέας να αλλάξει χρώμα.
  6. Ακολούθως προσθέστε και τις ντομάτες, την κανέλα, τη δάφνη, τη ζάχαρη και το πιπέρι.
  7. Βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  8. Παράλληλα, ανακατέψτε σε μπολ το γιαούρτι, τον δυόσμο και τον μαϊντανό.
  9. Τοποθετήστε τις πίτες σε μία στρώση μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος των 25 εκ.
  10. Περιχύστε με το μείγμα του κιμά (αφαιρέστε τη δάφνη).
  11. Τέλος, απλώστε πάνω από τον κιμά το γιαούρτι.
  12. Σερβίρετε αμέσως.