Skip to main content

Κινέζικες κρέπες με σουσάμι, μπανάνα και λίτσι

Κινέζικες κρέπες με σουσάμι, μπανάνα και λίτσι

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

10'

Μερίδες

6

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το βασικό χυλό

  • 125ml γάλα
  • 1 μεγάλο αυγό (60 γρ.)
  • 50γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10γρ. αλεύρι καλαμποκιού (corn flour)
  • 10γρ. φυτικό λάδι, Vita dor
  • 10γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ κουρκουμά ή σαφράν σε σκόνη
  • ½ κ.γ μπαχαρικά five spice (με αστεροειδή γλυκάνισο)
  • 1 πρέζα αλάτι

Επιπλέον υλικά:

  • Σουσάμι για το πασπάλισμα
  • Φυτικό λάδι για το τηγάνι ή την κρεπιέρα
  • Ζάχαρη άχνη ή μέλι για το σερβίρισμα

Για την γέμιση

  • 120γρ. μπανάνα κομμένη σε μπουκιές των 20 γραμμαρίων
  • 6 τεμάχια λίτσι
  • Καβουρισμένα ανάλατα φιστίκια ή cashews, Alesto

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε έναν μεγάλο, στενόμακρο μετρητή υγρών τοποθετούμε όλα τα υλικά για το χυλό. Με τη χρήση ράβδου χειρός (μπλέντερ), ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή χυλό.
  2. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά, ώστε να “ξεκουραστεί”.
  3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό, ρηχό τηγάνι ή κρεπιέρα και ετοιμάζουμε ένα μπολ με φυτικό λάδι.
  4. Με ένα πινέλο, αλείφουμε το τηγάνι με λίγο λάδι.
  5. Με μια βαθιά κουτάλα της σούπας, παίρνουμε το μείγμα και σχηματίζουμε μια κρέπα διαμέτρου 15 εκατοστών, απλώνοντάς το ομοιόμορφα στο τηγάνι (θα χρειαστείτε 5 κουταλιές της σούπας για κάθε κρέπα).
  6. Πασπαλίζουμε τις κρέπες με σουσάμι.
  7. Όταν εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά.
  8. Μόλις οι κρέπες πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, είναι έτοιμες.
  9. Τοποθετούμε την κρέπα σε ένα πιάτο, με το σουσάμι να ακουμπά προς τα κάτω.
  10. Στο κέντρο κάθε κρέπας, προσθέτουμε μια μπουκιά μπανάνας και από πάνω ένα κομμάτι λίτσι.
  11. Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς. Κλείνουμε την κρέπα σαν πακετάκι ή σαν ρολό.
  12. Κόβουμε τις κρέπες στα δύο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή ραντίζουμε με μέλι.
  13. Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε σαν dim sum με τσάι.