Κινέζικες τηγανίτες με μπανάνα και ανανά
Χρόνος Παρασκευής
20'
Χρόνος Ψησίματος
4'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νώμα
- 50γρ. corn flour (άμυλο καλαμποκιού)
- 2 κ.γ. baking powder, Belbake
- ½ κ.γ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
- πρέζα αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
- 330ml (1 τενεκεδάκι) σόδα, freeway
- 1 κ.γ σησαμέλαιο, Vitasia
- 1 μεγάλη μπανάνα κομμένη σε μπουκιές
- 200γρ. ανανά, κομμένο σε μπουκιές
- Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα, Vita D’or
Για το σερβίρισμα
- Παγωτό, Gelatelli
- Μέλι, Marlen
Καβουρδισμένο σουσάμι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Κόψτε τα φρούτα σε μπουκιές και ετοιμάστε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
- Ετοιμάστε μια μέτρια κατσαρόλα με φυτικό λάδι για τηγάνισμα (περίπου 3 δάκτυλα για βαθύ τηγάνισμα).
- Σε ένα μέτριο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το corn flour, το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Ρίξτε σιγά σιγά τη σόδα και το σησαμέλαιο και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα χυλό.
- Ρίξτε τα φρούτα στον χυλό και μετά τηγανίστε τα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρέστε τα στο πιάτο με το απορροφητικό χαρτί μέχρι να τραβήξουν το περιττό λάδι.
- Σερβίρονται ζεστά σε μπολάκια με μια μπάλα παγωτό, μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι.