Κορεάτικη τυλιχτή ομελέτα «Gyeran mari»
Χρόνος Παρασκευής
10'
Χρόνος Ψησίματος
5'
Μερίδες
2
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita d’or
- 5 μέτρια αυγά
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Πιπέρι, Kania
- 1 μικρό κρεμμυδάκι φρέσκο (λευκό μέρος), ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. τριμμένο καρότο
- 1 φύλλο φύκι (νόρι), Vitasia
Γαρνιτούρες:
- Kimchi (καυτερό λάχανο που έχει υποστεί ζύμωση), Vitasia
- Καβουρδισμένους σπόρους σουσαμιού
- φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος) ψιλοκομμένο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
- Αφού κτυπηθούν καλά τα αυγά προσθέτουμε μέσα στο μείγμα το καρότο και το φρέσκο κρεμμυδάκι (λευκό μέρος). Ανακατεύουμε καλά.
- Αλείβουμε με πινέλο ένα μέτριo τηγάνι (15 εκατοστών) με λάδι. Τοποθετήστε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Προσθέστε το μείγμα από αυγό μέχρι να καλύψετε την επιφάνεια του τηγανιού (λεπτή στρώση). Θα σας περισσέψει αρκετό μείγμα που θα χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια.
- Λίγο πριν ψηθεί εντελώς η ομελέτα (θα πρέπει να είναι ελαφρώς υγρή) τοποθετήστε πάνω το φύλλο από το φύκι.
- Αρχίστε να διπλώνετε την ομελέτα με μια σπάτουλα μέχρι να έχετε ένα στενόμακρο ρολό.
- Τοποθετήστε την ομελέτα στην άκρη του τηγανιού και αλείψτε το τηγάνι ξανά με λάδι.
- Προσθέστε ξανά μείγμα από αυγό μέχρι να καλύψετε την επιφάνεια του τηγανιού (λεπτή στρώση). Το μείγμα θα ενωθεί και θα ψηθεί με την προηγούμενη ομελέτα.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα από το αυγό. Το αποτέλεσμα θα είναι μια στενόμακρη χοντρή τυλιχτή ομελέτα.
- Σερβίρετε στο πιάτο με σουσάμι, φρέσκο κρεμμυδάκι και kimchi.