Skip to main content

Κοτόπουλο Τσόου Μέιν (Chow Mein)

Κοτόπουλο Τσόου Μέιν (Chow Mein)

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

25'

Χρόνος Ψησίματος

10'

Μερίδες

2

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ αποξηραμένα noodles αυγών, Vitasia
  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita d’or
  • 300γρ. μηρούς κοτόπουλο (χωρίς κόκκαλο και πέτσα) κομμένο σε λεπτές λωρίδες, Του Χασάπη
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας Vitasia
  • 2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. σκόνη τσίλι, Kania (προαιρετικά)
  • 3-4 κ.σ. corn flour (άμυλο καλαμποκιού)
  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita D’or
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 100γρ. μπρόκολο βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια, Green Grocer’s
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες κατά μήκος
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας Vitasia
  • ½ κ.σ. σησαμέλαιο, Vitasia
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • Καβουρδισμένο σησάμι

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente , ή βράστε τα noodles αυγών σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Στραγγίστε και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό και στραγγίστε και πάλι. Περιχύστε με λίγο λάδι και ανακατέψτε ούτως ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  3. Τοποθετήστε τις λωρίδες του κοτόπουλου σε ένα μπολ και προσθέστε τη σόγια, το τσίλι και το τζίντζερ.
  4. Ακολούθως περάστε μια-μια τις λωρίδες κοτόπουλο από το corn flour και τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο.
  5. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ βάλτε 2 κ.σ. λάδι και αφού κάψει προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ψηθεί καλά.
  6. Στη συνέχεια, προσθέστε την κόκκινη πιπεριά και το κρεμμύδι και σοτάρετε για ένα λεπτό.
  7. Έπειτα, προσθέστε το μπρόκολο και το καρότο και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα.
  8. Ανακατέψτε τα noodles, προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  9. Σερβίρετε αμέσως. Πασπαλίστε με σουσάμι.