Κοτόπουλο Τσόου Μέιν (Chow Mein)
Χρόνος Παρασκευής
25'
Χρόνος Ψησίματος
10'
Μερίδες
2
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 200γρ αποξηραμένα noodles αυγών, Vitasia
- 1 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita d’or
- 300γρ. μηρούς κοτόπουλο (χωρίς κόκκαλο και πέτσα) κομμένο σε λεπτές λωρίδες, Του Χασάπη
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας Vitasia
- 2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. σκόνη τσίλι, Kania (προαιρετικά)
- 3-4 κ.σ. corn flour (άμυλο καλαμποκιού)
- 2 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita D’or
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 100γρ. μπρόκολο βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια, Green Grocer’s
- 1 μικρό καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες κατά μήκος
- 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας Vitasia
- ½ κ.σ. σησαμέλαιο, Vitasia
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
- Καβουρδισμένο σησάμι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente , ή βράστε τα noodles αυγών σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
- Στραγγίστε και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό και στραγγίστε και πάλι. Περιχύστε με λίγο λάδι και ανακατέψτε ούτως ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Τοποθετήστε τις λωρίδες του κοτόπουλου σε ένα μπολ και προσθέστε τη σόγια, το τσίλι και το τζίντζερ.
- Ακολούθως περάστε μια-μια τις λωρίδες κοτόπουλο από το corn flour και τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ βάλτε 2 κ.σ. λάδι και αφού κάψει προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ψηθεί καλά.
- Στη συνέχεια, προσθέστε την κόκκινη πιπεριά και το κρεμμύδι και σοτάρετε για ένα λεπτό.
- Έπειτα, προσθέστε το μπρόκολο και το καρότο και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα.
- Ανακατέψτε τα noodles, προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Σερβίρετε αμέσως. Πασπαλίστε με σουσάμι.