Κοτόπουλο Biryani

Χρόνος Παρασκευής
45'

Χρόνος Ψησίματος
30'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 1 γρ. σαφράν, Deluxe ανακατεμένο με 2 κ.σ. ζεστό γάλα, Milbona
- 50γρ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 μικρό τσίλι ή ½ κ.γ. σκόνη (προαιρετικά)
- 2 κ.γ. αρτύματα garam masala, Deluxe
- 1 συσκευασία (500γρ.) κοτόπουλο στήθος ή μηρούς κομμένο σε μικρές μπουκιές, Του Χασάπη
- 30γρ. γιαούρτι, νώμα
- 2 φλ. (500γρ) νερό
- 50γρ. cashews, Alesto
- 25γρ. σταφίδες, νώμα
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 3 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 10 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1φλιτζ. ρύζι (200γρ) μπασμάτι, νώμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάστε τα υλικά της συνταγής. Ανακατέψτε το σαφράν με το ζεστό γάλα και αφήστε το να βγάλει το χρώμα του.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
- Σε μια κατσαρόλα, που μπορεί να μπει στο φούρνο (πυρίμαχη), λιώστε το βούτυρο.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι με το αλάτι. Αφού καραμελώσει ελαφρά, προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο, το τσίλι, τα αρτύματα garam masala και το κοτόπουλο. Σοτάρετε μέχρι να θωρακίσετε το κοτόπουλο.
- Στη συνέχεια προσθέστε το νερό, το σαφράν με το γάλα, το γιαούρτι, τα cashews, τις σταφίδες, το λεμόνι, τον κόλιανδρο και τον δυόσμο.
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να βράσει το νερό.
- Τέλος προσθέστε μέσα το ρύζι και ανακατέψτε.
- Σκεπάστε το ρύζι με λαδόχαρτο και ασημόχαρτο και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά.
- Όταν ψηθεί το ρύζι, βγάλτε την κατσαρόλα από τον φούρνο και καλύψτε με μία καθαρή πετσέτα για 5-7 λεπτά.
- Πριν σερβίρετε, σπάστε το ρύζι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει.
- Σερβίρετε με ραΐτα αγγουριού.