Κοτόπουλο ‘‘three cup’’
Χρόνος Παρασκευής
45'
Χρόνος Ψησίματος
4'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ.σ κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο, Vitasia
- 8 λεπτές φέτες φρέσκο τζίντζερ
- 6 μικρές σκελίδες σκόρδο
- 1 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα (λευκό και πράσινο μέρος χωρισμένα)
- 500γρ. μοιρούς κοτόπουλο (κομμένο σε μπουκιές)
- 120ml κινέζικο ρύζι Shaoxing (sherry ή λευκό κρασί), Cimarossa
- 4 κ.σ σάλτσα σόγιας, Vitasia
- ½ κ.σ καστανή ζάχαρη, Belbake
- ¼ κ.γ λευκό πιπέρι, νώμα
- 1 κόκκινη μεγάλη γλυκιά πιπεριά (κομμένη σε μπουκιές)
- Μια χούφτα φρέσκο βασιλικό
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ζεστάνετε το σησαμέλαιο: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ, ζεστάνετε 1 ½ κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι (λευκό μέρος): Σοτάρετε περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
- Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Προσθέστε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί ελαφρώς για 2 λεπτά.
- Ρίξτε τη σόγια και τη ζάχαρη: Προσθέστε την σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και το λευκό πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί πλήρως.
- Προσθέστε την πιπεριά και μαγειρέψτε για ακόμα 3-4 λεπτά.
- Τελειώστε με το βασιλικό: Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε τα φύλλα βασιλικού και τα πράσινα μέρη των φρέσκων κρεμμυδιών. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να μαραθούν.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό πάνω από ρύζι.