Skip to main content

Κοτόπουλο ‘‘three cup’’

Κοτόπουλο ‘‘three cup’’

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

45'

Χρόνος Ψησίματος

4'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.σ κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο, Vitasia
  • 8 λεπτές φέτες φρέσκο τζίντζερ
  • 6 μικρές σκελίδες σκόρδο
  • 1 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα (λευκό και πράσινο μέρος χωρισμένα)
  • 500γρ. μοιρούς κοτόπουλο (κομμένο σε μπουκιές)
  • 120ml κινέζικο ρύζι Shaoxing (sherry ή λευκό κρασί), Cimarossa
  • 4 κ.σ σάλτσα σόγιας, Vitasia
  • ½  κ.σ καστανή ζάχαρη, Belbake
  • ¼ κ.γ λευκό πιπέρι, νώμα
  • 1 κόκκινη μεγάλη γλυκιά πιπεριά (κομμένη σε μπουκιές)
  • Μια χούφτα φρέσκο βασιλικό

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ζεστάνετε το σησαμέλαιο: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ, ζεστάνετε 1 ½ κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι (λευκό μέρος): Σοτάρετε περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
  3. Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  4. Προσθέστε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί ελαφρώς για 2 λεπτά.
  5. Ρίξτε τη σόγια και τη ζάχαρη: Προσθέστε την σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και το λευκό πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί πλήρως.
  6. Προσθέστε την πιπεριά και μαγειρέψτε για ακόμα 3-4 λεπτά.
  7. Τελειώστε με το βασιλικό: Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε τα φύλλα βασιλικού και τα πράσινα μέρη των φρέσκων κρεμμυδιών. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να μαραθούν.
  8. Σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό πάνω από ρύζι.