Κουβανέζικη πουτίγκα «Pudín de Pan»
Χρόνος Παρασκευής
15'
Χρόνος Ψησίματος
30'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Κάθε νησί της Καραϊβικής έχει τη δική του εκδοχή της πουτίγκας ψωμιού, συμπεριλαμβανομένης και της Κούβας. Τα ισπανόφωνα νησιά την αποκαλούν «Pudín de Pan».
- ½ κ.σ. λιωμένο βούτυρο για το ταψί, Milbona
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, Belbake
- 150γρ. σταφίδες ανακατεμένες με 3 κ.σ. κουβανέζικο ρούμι
- 400ml γάλα καρύδας (κονσέρβα), Freshona
- 200γρ. καστανή ζάχαρη, Belbake
- 3 μέτρια αυγά
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη, Kania
- 200γρ. λευκό ψωμί με κρούστα τύπου μπαγκέτα, κομμένο σε κύβους
- 50γρ. παγωμένο βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κυβάκια, Milbona
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώστε το ταψί. Πασπαλίστε το ταψί με 1 κ.σ. ζάχαρη.
- Ανακατέψτε τις σταφίδες μαζί με το ρούμι για να μαριναριστούν σε ένα μικρό μπολ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τη ζάχαρη μαζί με το γάλα, τα αυγά και την κανέλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Στο ίδιο μεγάλο μπολ που κτυπήσατε το μείγμα με τα αυγά, προσθέστε το ψωμί, τις σταφίδες και το ρούμι.
- Ανακατέψτε καλά και βάλτε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαστάσεων 25cm x 25cm.
- Από πάνω προσθέστε και το παγωμένο βούτυρο που κόψατε σε μικρούς κύβους.
- Ψήστε στους 180°C για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.