Κουλουράκια με πορτοκάλι και γιαούρτι

Χρόνος Παρασκευής
15'

Χρόνος Ψησίματος
20'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νώμα
- 75γρ. βούτυρο ανάλατο, Belbake
- 75γρ. ζάχαρη άχνη
- 30γρ. χυμό πορτοκάλι
- 1 μέτριο αυγό (50γρ.)
- 25γρ. γιαούρτι χωριάτικο, νώμα
- 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
- ½ φακελάκι βανίλια, Belbake
- 1 ½ κ.γ. σόδα, Belbake
- Πρέζα αλάτι
Για την επάλειψη
- 1 μέτριο αυγό
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο και προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μίξερ επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.
- Ξεκουράστε τη ζύμη για 15 λεπτά σε πλαστική μεμβράνη.
- Ζυγίστε το κάθε μπισκότο σε 40γρ. και πλάστε σε στενόμακρο κορδόνι.
- Τυλίξτε το και από τις δύο πλευρές μέχρι να έχετε το σχήμα “S”.
- Αλείψτε τα μπισκότα με το αυγό.
- Ψήστε στους 180°C για 15-20 λεπτά σε ταψί με λαδόχαρτο.