Κοφτό μακαρονάκι με τυρί «Mac & Cheese»
Χρόνος Παρασκευής
15'
Χρόνος Ψησίματος
15'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 250γρ. κοφτά μακαρονάκια τύπου elbow, Combino
- 250ml γάλα, ΓΑΛΠΟ
- 1 ½ κ.σ. αλεύρι, νώμα
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, Kania
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
- 100γρ. αμερικάνικο τυρί σε φέτες, Milbona
- 50γρ τυρί τσένταρ, τριμμένο, Milbona
Για το γαρνίρισμα: σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο μέρος)
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια σφιχτή σάλτσα.
- Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία και στραγγίστε τα.
- Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τα τυριά και τα στραγγισμένα ζυμαρικά, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί.
- Σερβίρετε και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Εναλλακτικά τοποθετήστε τα μακαρονάκια σε πυρίμαχο σκεύος και ψήστε τα στον φούρνο (200°C αέρα) μέχρι να πάρουν χρώμα.