Skip to main content

Κρέμα Καταλάνα

Κρέμα Καταλάνα

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

30'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 400ml κρέμα γάλακτος (2 συσκευασίες) | Milbona
  • 100 γρ. ολόπαχο γάλα | Milbona
  • 1 φλούδα 5 εκ. ξύσμα λεμόνι
  • 1 φλούδα 5 εκ. πορτοκάλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3 κρόκους από αβγά ελευθέρας βοσκής
  • 2 κ.γ. corn flour
  • 3 κ.σ. (50 γρ.) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη | Belbake

 

Για το καψάλισμα της κρέμας

  • 4 κ.σ. (70 γρ.) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη | Belbake

 

Για τα πυρίμαχα σκεύη

  • Τέσσερα πήλινα σκεύη μήκους 12 εκ. και βάθους 3 εκ. | Ernesto

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για το μείγμα της κρέμας

  1. Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε την κρέμα, το γάλα, τις φλούδες των φρούτων και το ξυλάκι κανέλας. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα, αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά ή μέχρι να ετοιμάσετε τους κρόκους.
  2. Παράλληλα, σε μία μπασίνα χτυπήστε με το σύρμα τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το corn flour μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
  3. Ακολούθως ρίξτε το μείγμα της κρέμας μέσα στους κρόκους και ανακατέψτε καλά.
  4. Σουρώστε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα όπου βράσατε την κρέμα.
  5. Στη συνέχεια μοιράστε το μείγμα στα 4 πήλινα σκεύη.
  6. Τοποθετήστε τα πυρίμαχα σκεύη σε ένα ταψί και προσθέστε ζεστό νερό (500ml) μέχρι το 1/3 των σκευών.
  7. Ψήστε στους 160°C για 30 λεπτά. Βγάλτε τα σκεύη από τον φούρνο και το νερό. Αφήστε τα να κρυώσουν για μισή ώρα.
  8. Τέλος, τοποθετήστε τα στο ψυγείο μέχρι να πήξουν και να κρυώσουν – για 2 ώρες τουλάχιστον.

 

Για το κάψιμο της κρέμας

  1. Πασπαλίστε την κρύα επιφάνεια της κρέμας με 1 κ.σ. ζάχαρη.
  2. Κάψτε τη ζάχαρη με φλόγιστρο. Αν δεν έχετε φλόγιστρο, κάψτε τη ζάχαρη στο μπρόιλερ (γκριλ) του φούρνου.
  3. Περιμένετε για 2 λεπτά προτού σερβίρετε, ώστε να στερεοποιηθεί η καραμέλα και να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα.