Μεσογειακή μακαρονάδα με σπαγγέτι ολικής άλεσης
Χρόνος Παρασκευής
15'
Χρόνος Ψησίματος
5'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης, Combino
- 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο, EY
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. νιφάδες γλυκιάς πιπεριάς (μπούκοβο), Kania
- 500 γρ.σάλτσα με ντομάτα και βασιλικό, Combino
- 10 μεγάλες μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 2 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
- 10 κόκκινα ντοματίνια κομμένα στη μέση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τη σάλτσα
- Ψιλοκόψτε το σκόρδο.
- Ξεπλύνετε τις ελιές και την κάπαρη για να μην βγει το πιάτο πολύ αλμυρό. Ακολούθως, κόψτε τις ελιές στη μέση και τοποθετήστε τις σε ένα μικρό μπολ. Ενώστε τις ελιές με την κάπαρη.
- Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και ψιλοκόψτε τον μαϊντανό. Ξύστε ένα λεμόνι και πάρτε 2 κ.γ. ξύσμα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι τοποθετήστε το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Σοτάρετε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να βγουν τα αρώματα του σκόρδου.
- Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα το μπούκοβο και ανακατέψτε για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίξτε μέσα στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας τις ελιές, την κάπαρη, το ξύσμα και ανακατέψτε. Μόλις η σάλτσα βράσει, κλείστε τη φωτιά.
- Ρίξτε μέσα στο τηγάνι τα ντοματίνια και 1 ½ κ.σ. μαϊντανό. Ανακατέψτε ελαφρώς.
- Τέλος, στο μεγάλο μπολ που τοποθετήσατε τα ζυμαρικά, προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε καλά μέχρι να πάει η σάλτσα παντού.
- Τοποθετήστε τα ζυμαρικά στο πιάτο και πασπαλίστε με επιπλέον μαϊντανό και φρέσκο πιπέρι.
Για τα ζυμαρικά
- Σε 2,5 λίτρα νερό προσθέστε 2 κ.σ. αλάτι και αφήστε το νερό να κοχλάσει (αναλογία ζυμαρικών νερού 1:10).
- Μόλις κοχλάσει, ρίξτε μέσα τα σπαγγέτι και ανακατέψτε καλά. Ψήστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες χρόνου του πακέτου για να ψηθούν αλ ντέντε (al dente).
- Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Ρίξτε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Ρίξτε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε.