Μικρά κέικ με μπανάνα και αβοκάντο
Χρόνος Παρασκευής
15'
Χρόνος Ψησίματος
20'
Μερίδες
8
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 100γρ. ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, Alesto
- 1 μεγάλη μπανάνα πολύ ώριμη (200γρ. ζυγισμένη με φλούδα)
- 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο (200γρ. ζυγισμένο με πυρήνα και φλούδα)
- 50γρ. λιωμένη σοκολάτα (κουβερτούρα), Fin Carre
- 1 μικρό πορτοκάλι χυμό και 1 κ.γ. ξύσμα
- 1 ½ κ.γ. σόδα, Belbake
- ½ κ.γ. κανέλα, Kania
- 50γρ. κομμάτια σοκολάτας για το τελείωμα, Fin Carre
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε μέσα τους ξηρούς καρπούς και αλέστε τους μέχρι να έχετε μια σκόνη.
- Ακολούθως προσθέστε μέσα το καθαρισμένο αβοκάντο και μπανάνα.
- Προσθέστε μέσα στον επεξεργαστή τη λιωμένη σοκολάτα, το πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό), τη σόδα και την κανέλα. Ανακατέψτε τα καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μοιράστε το μείγμα σε 8 ατομικά φορμάκια σιλικόνης γεμίζοντας μέχρι τα ¾ τους. Τέλος τοποθετήστε μέσα ένα κομμάτι σοκολάτας.
- Τοποθετήστε σε λαμαρίνα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180°C για 20΄. Για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκαν τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα. Aν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμα αλλιώς ψήστε τα λίγο ακόμη.
- Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα ακόμη 30΄ μέχρι να κρυώσουν.